Koop je eerste huisje met hulp van de overheid

Ouders moeten jongeren aan een huis helpen. Dit zegt Vereniging Eigen Huis (VEH). Het kabinet kan daaraan bijdragen door ouderen de mogelijkheid te geven tot 250.000 euro onbelast aan jongeren te schenken. Nou dat zou mooi zijn!?

Voor dat geld heb je al een nieuwe koopwoning.

Het vrije schenkingsrecht dat de vereniging voorstelt is uitsluitend bedoeld voor de aanschaf van de eerste koopwoning. Het moet een soort stimulans voor ouders zijn om hun kinderen te helpen. Ik denk dat genoeg ouders hun kind wel weg willen hebben op een bepaalde leeftijd, dus dan zou dit wel een mooi hulpmiddel zijn.

Zorg wel dat als je een koopwoning koopt als je een vaste baan hebt. Als je bijvoorbeeld al je hele leven in Amsterdam woont, tussen de 20.000 en 40.000 euro per jaar verdient, dan kom je bijvoorbeeld in aanmerking voor een AMH regeling. Dan kun je al een nieuwe koopwoning krijgen voor zo’n 200.000 euro. Klik hier voor meer info over zo’n regeling.

Lees ook:Jongere aannemen, geld innen
Lees ook:Help je ouders met internetten
Lees ook:Jongeren (te) optimistisch over eigen financiële toekomst
Lees ook:Neptas voor 3300 euro
Lees ook:Vaste begeleiding voor probleemjongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>