Weinig inkomen, hoe vind je dan een woning?

Het is een ramp voor starters om een huis te vinden. Met 2000 euro bruto kun je alleen een appartement krijgen in Noordoost-Groningen en Zuid-Limburg. De lonen blijven gelijk maar de hypotheekrente en de woningprijzen stijgen. Een gemiddelde woning kost 236.000 euro. Dat is 12.000 euro duurder dan dezelfde periode vorig jaar. Toch zijn er nog mogelijkheden om aan een woning/appartement te komen..

Zo bestaat er het AMH, het Amsterdamse Middensegment Hypotheek. Dit geldt alleen voor de regio Amsterdam en is bedoeld voor mensen met een gemiddeld inkomen. Met deze hypotheek kun je een duurdere woning krijgen dan je in werkelijkheid voor in aanmerking komt. In Amsterdam zijn er genoeg AMH woningen. Voor meer info over AMH, klik hier.

Ga huren. Op woningnet staan genoeg woningen, al moet je er wel een tijdje (7 jaar ofzo ) voor staan ingeschreven. Ben je 18? Schrijf je dan meteen in.

Huren voor studenten. Als student in Amsterdam is het goed mogelijk om aan een woning (meestal containerwoning) te komen. Op Studentenwoningweb staan genoeg woningen elke week. Let er wel op dat je in bent geschreven bij Woningnet. Nadeel is dat als je eindelijk een woning hebt, je al halverwege te studie bent. Woon je in Amsterdam en studeer je ergens anders, dan heb je dikke pech, want dan kom je bij Studentenwoningweb nergens voor in aanmerking. Dan kun je beter goed zoeken op Kamernet.

Lees ook:Woningen voor jongeren in Amsterdam!
Lees ook:Help! Waar zijn de kamers?
Lees ook:Starters krijgen gemakkelijker hypotheek
Lees ook:Meer woonruimte voor laagopgeleide Amsterdamse jongeren
Lees ook:Jongeren Jeugdzorg in containerwoningen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Weinig inkomen, hoe vind je dan een woning?

  1. Tannia

    ik ben op spoed op zoek naar een woning voor mij en mijn zoon ik woon momenteel bij mij oom en tante en kan daar niet meer bij mij oom blijven

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>