Studentenkamers voor een prikkie

Studentenkamers worden steeds goedkoper. De huurprijs is afgelopen jaar ongeveer 17 procent gedaald. Kamer.nl heeft dat onderzocht. In 2007 kostte een kamer 14,57 euro per vierkante meter; een jaar eerder was dat nog 16,99 euro. Dit dankzij de gemeenten die wat hebben gedaan aan het tekort aan studentenwoningen.

Daarnaast hebben klachten van studenten over te hoge huren ook geholpen. Niet Amsterdam is het duurst maar Alkmaar (18,07). Utrecht (17,12) staat op nummer twee en Leiden (16,70) op nummer drie. De Landelijke Studentenvakbond LSVb is niet zo optimistisch. De bond vindt dat de kamers nog steeds veel te duur zijn en geeft aan dat een kamer goedkoper dan 200 euro bijna niet te vinden is.

 

Lees ook:Studentenkamers vaak te duur
Lees ook:Student komt €480,- tekort voor kamer
Lees ook:Studenten betalen te veel voor kamer
Lees ook:Trein straks onbetaalbaar!
Lees ook:SLAM!Koninginnedag P8 AFAS Stadion Alkmaar uitverkocht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Studentenkamers voor een prikkie

  1. liya

    ja zometeen heb ik ook een studenten woning nodig dus kunt u me zeggen waar ik me gratis kan melden
    voor een studenten woning

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>