Duurzaamste Studentenhuis gezocht; samen douchen?

Samen douchen, eten bij kaarslicht en daarmee een positief effect hebben op de wereld. Vandaag start de online competitie ‘Het Duurzaamste Studentenhuis’. De meest duurzame studentenhuizen maken kans op geldprijzen tot 1.000,- Euro.

Tijdens de competitie – die loopt van 1 oktober tot 4 december – voeren deelnemende studentenhuizen vier duurzame acties uit. Samen onder de douche springen om water te besparen, samen koken of eten kopen bij de lokale boer zijn daar voorbeelden van. Bewijs van hun acties plaatsen de studenten op www.duurzaamstestudentenhuis.nl. Een jury en bezoekers van de website bepalen vervolgens samen welke studentenhuizen geldprijzen tot 1.000,- Euro winnen. Huizen die verbonden zijn aan een studenten- of studievereniging strijden daarnaast mee voor verschillende verenigingsprijzen.

De competitie wil studenten laten zien dat zij met hun dagelijkse keuzes impact hebben op de wereld om hen heen. Zo maakt ‘Duurzaamste Studentenhuis’ zichtbaar hoe studenten direct energie kunnen besparen. Ook ontdekken deelnemers aan de competitie hoe duurzame keuzes impact kunnen hebben op mensen wereldwijd.

Lees ook:Studentenhuis van het Jaar-verkiezing weer van start
Lees ook:Studenten, wat doen jullie bij brand?
Lees ook:Heineken stopt gratis bier
Lees ook:Betaald voetbal gaat in onderwijs
Lees ook:Waarschuwing voor Oranje supporters in Brazilië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>