Tilburgse studenten organiseren 31 mei Nacht van de Fooi

Foto: PrivébezitFaculteitsvereniging Asset en studentenvereniging Olof organiseren op vrijdag 31 mei de Tilburgse editie van de Nacht van de Fooi. Alle fooi die op deze dag in de deelnemende horecagelegenheden wordt gegeven, gaat naar kleinschalige en duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Impulsis, ondersteuner van particuliere initiatieven, verdubbelt de opbrengst. Het evenement is onderdeel van de landelijke Nacht van de Fooi die in 11 andere steden plaatsvindt op 1 juni. Tilburg staat al op 31 mei in het teken van de Nacht van de Fooi.

Deelnemende horecagelegenheden in Tilburg zijn Klein Café van Horen zeggen, Ribs Factory, Indonesisch restaurant Gember en Sereh, Café Hoegaarden, Havana, Feestcafé de Prins, Café Karel, Internationaal restaurant KIWI, Café de Boekanier, Café Bolle, Café Brandpunt en Café Philip.

Daarnaast organiseren Asset en Olof een barbecue en kroegentocht voor de Tilburgse studenten, om extra geld in te zamelen. De barbecue vindt plaats bij Olof, de kroegentocht voert langs een deel van de deelnemende horecagelegenheden. Voor de studenten zijn er diverse prijzen te winnen, zoals dinerbonnen en zomersportkaarten voor het Sportcentrum van Tilburg University.

Goede doelen
Het geld dat wordt ingezameld gaat naar vier verschillende projecten. Het eerste is Stichting Mama Alice, een stichting die straatkinderen in Peru een toekomst geeft door het aanbieden van verschillende onderwijsactiviteiten. Het tweede project, The Afri-Can Foundation, ondersteunt vrouwen en jongeren om een zelfredzaam leven op te bouwen. Het derde project, Stichting BOKO, biedt vrouwen een professioneel opgezette achtdaagse training aan om een voorbeeld- en doorgeefrol te vervullen in hun gemeenschap. Het laatste project is van Stichting SYPO, die strijdt voor vrouwen in de Oegandese samenleving. Door microkredieten te verlenen aan vrouwen krijgen zij de kans een onderneming op te zetten.

Over Nacht van de Fooi
De coördinator van de commissie licht toe: “Wij laten de Nacht van de Fooi in Tilburg al op vrijdag 31 mei plaatsvinden, omdat we het meer toegankelijk willen maken voor studenten. De meeste studenten gaan in het weekend naar huis en we hopen dat ze op 31 mei nog een nachtje in Tilburg blijven. Wij hopen met de Nacht van de Fooi in Tilburg minimaal €3500,- op te halen.” De Nacht van de Fooi vindt dit jaar voor de negende keer plaats. Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting Nacht van de Fooi, waarin studentenverenigingen uit het hele land zitting hebben. Doel is om landelijk minimaal €60.000,- op te halen. Alle deelnemende steden organiseren eigen ludieke acties.

www.nvdftilburg.nl

Lees ook:Tilburg University scoort goed bij internationale studenten
Lees ook:Grolsch geeft heel Nederland rondje: ‘2 halen, 1 betalen’
Lees ook:De introweken zijn weer begonnen!
Lees ook:Test het Tilburgse studentenleven
Lees ook:Marokkaanse jongeren helpen oudjes en krijgen geld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>