Een avondje uit begint voortaan met een filmpje

Bij de Rotterdamse startup www.uitinbeeld.nl beoordeel je het uitgaansleven met filmpjes. Zo krijg je een veel beter beeld van een kroeg, discotheek of restaurant dan geschreven recensies. Nu iedereen een camera in zijn broekzak heeft is dit de nieuwe manier van beoordelen.

Je hoeft niet langer alleen maar af te gaan op geschreven recensies en mooie foto’s van de uitgaansgelegenheid zelf om een oordeel te vellen. Filmpjes van de bezoekers geven een betere indruk van een tent. Wat voor soort mensen komen er? Wat is de sfeer? Welke muziek draaien ze? Allemaal vragen die binnen 30 seconde worden beantwoord met een korte video van een bezoeker. ”Iedereen kan tegenwoordig een filmpje maken met zijn mobiele telefoon. Op Uit in Beeld kan je die direct uploaden, zodat je anderen kan laten zien wat voor leuke plek je hebt ontdekt”, aldus Jelle Brouwer de oprichter van Uit in Beeld.

Deze nieuwe vorm van beoordelen heeft de toekomst. Met de opkomst van de smartphone en de tablet vormt beeld een nog belangrijker medium dan het al was. Youtube toont aan dat iedereen video’s maakt en die online zet. Uit in Beeld voegt hier echter het gemak van een uitgaanswebsite aan toe, zoals een uitagenda, contactinformatie en een betere zoekfunctionaliteit. De website begint met beelden van tenten in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Dit kan echter snel veranderen als bezoekers in andere steden ook video’s gaan uploaden.

Jelle Brouwer over de oprichting: “Het idee voor de website is uiteraard ontstaan in de kroeg. De mogelijkheden van video, mobiel internet en GPS worden nog lang niet volledig benut. Waarom niet deze mogelijkheden verder benutten onder het genot van een drankje in de kroeg? ”. Uit in Beeld zal in de toekomst deze media blijven combineren om de gebruiker het gemak van nieuwe toepassingen te laten ervaren. Locatiegebonden adverteren via de mobiele telefoon staat bijvoorbeeld nog in de kinderschoenen, terwijl het zowel voor het bedrijf als de consument voordelen biedt. In de toekomst loop je langs een restaurant en krijg je een aanbieding voor een driegangenmenu op je mobiel binnen.

www.uitinbeeld.nl

Lees ook:Vakantieganger zoekt uitjes met mobiel of tablet
Lees ook:Kom jij eerder tot leven?
Lees ook:Hogeschool Utrecht zet mobiele website in
Lees ook:Jongeren onder zestien het café uit
Lees ook:Deel live vanaf NX1100 camera belevenissen met vrienden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>