Zes miljoen Bacardi Cola’s per dag gedronken wereldwijd

Er zijn maar weinig mixdrankjes zo bekend als de Bacardi & Cola. Gemiddeld worden er wereldwijd zes miljoen Bacardi & Cola’s per dag besteld, zo’n 70 per seconde. Ook in Nederland is het mixdrankje bijzonder populair. Meer dan de helft van de Nederlanders (52,6%) drinkt wel eens een Bacardi & Cola. Van alle mixdranken wordt de bekende rum met cola als meest favoriet gezien. Dit blijkt uit onderzoek naar drinkgewoonten onder ruim 1000 Nederlanders, uitgevoerd door Panel Wizard. De revolutionaire Bacardi & Cola bestaat al 113 jaar, maar is nog nooit zo levendig geweest als nu. Wat is het geheim van ‘s werelds meest gedronken mixdrank en hoe wordt hij gedronken anno 2013?

Tijdens de strijd om de Cubaanse onafhankelijkheid waren het Amerikaanse soldaten die voor het eerst Bacardi Gold rum met cola, limoen en ijsblokjes mengden en vervolgens toostten met de woorden: “Por Cuba Libre!” Een klassieker was geboren. ‘Cuba Libre’ werd de allereerste naam voor het mixdrankje en betekent ‘Vrij Cuba’. De Bacardi & Cola is altijd al een vernieuwend drankje geweest: ontstaan in revolutionaire tijden en later door jongeren in de sixties gebruikt om zich af te zetten tegen het establishment. Anno 2013 bepaalt de consument zelf hoe hij of zij het drankje drinkt.

Laat de zomer maar komen
Mixdrankjes zijn zeer geliefd in Nederland; één op de drie Nederlanders heeft altijd sterke drank in huis om een mixdrankje te maken. Rum wordt gezien als meest favoriete alcoholische drank om mee te mixen (17,5%) en wordt in populariteit gevolgd door vodka (8,3%) en whisky (4,3%). Het mixdrankje Bacardi & Cola dankt zijn succes aan zijn eenvoud en de toegankelijkheid van de ingrediënten. De combinatie van de door houtskool gefilterde, 12 maanden gerijpte Bacardi Superior, veel ijs, een partje limoen en de zuurzoete, frisse cola vormt het verfrissende drankje voor elke gelegenheid. Mixdrankjes hebben een zomers en tropisch imago. Bijna de helft van de Nederlanders (43,9%) associeert mixdrankjes met de zomer en vakantie.

The serve…you deserve
De Bacardi & Cola mag dan een klassieker worden genoemd, dit jaar staat de mixdrank weer volop in de schijnwerpers. Waarom? Omdat uit het onderzoek van Panel Wizard blijkt dat het populaire drankje bij 90% van de Nederlanders niet goed tot zijn recht komt: het wordt gedronken zonder limoen en ijs. Bacardi laat zien hoe je de perfecte Bacardi & Cola drinkt met een paar onmisbare ingrediënten. Om alle klanten in Nederland The Serve They Deserve te bieden, krijgt het barpersoneel in ruim tweehonderd horecazaken speciale trainingen.

Lees ook:Bacardi introduceert Pineapple Fusion
Lees ook:Beetje raar: Coffee-coke
Lees ook:Bier uit, wijn in
Lees ook:Steeds meer bierdrinkers kiezen voor alcoholvrij bier
Lees ook:De Nederlandse jongere is de zuipschuit van Europa!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>