Vakantie boeken beste remedie voor de januari-blues

In januari hebben veel Nederlanders na de feestdagen last van de ‘blues’. Het beste wat je kunt doen om je beter te voelen, is ervoor zorgen dat je iets hebt om naar uit te kijken. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1000 Nederlanders van Research now in opdracht van Expedia, het grootste online reisbureau ter wereld.

Naast ervoor zorgen dat je iets hebt om naar uit te kijken (46 procent), zijn er andere strategieën om je beter te voelen: er even tussen uit gaan, jezelf verwennen en meer tijd aan vrienden en familie besteden. Ook grijpt 24,4 procent naar de snoeppot, terwijl dit voor slechts 5,8 procent een effectieve strategie blijkt te zijn.

Veel Nederlanders kopen producten in de uitverkoop tegen de januari-dip. Hoe ze zich daarna voelen, verschilt echter nogal. Er zijn zelfs producten waar consumenten zich alleen maar slechter door voelen. Na het kopen van luxe-food producten (16,1 procent) en gadgets (10,1 procent) voelen consumenten zich vaak schuldig, omdat ze teveel geld hebben uitgegeven.

De aankoop waarmee consumenten zich meteen en langdurig beter voelen, is het boeken van een vakantie. Ze hebben iets leuks om naar uit te kijken en 72 procent voelt zich gelukkig en tevreden en kan niet wachten om op reis te gaan. Dit geldt tevens voor het boeken van een korte vakantie (65,6 procent). Twee van de vijf respondenten beschouwen een vakantie als essentieel voor hun welzijn. Nederlanders verdrijven de januari-dip met name door het boeken van stedentrips. De meest geboekte bestemmingen bij Expedia in januari zijn: New York, gevolgd door Londen, Rome, Amsterdam en Barcelona.

Nederlanders zijn bang dat de prijzen van sommige aankopen, die ervoor zorgen dat ze zich beter voelen, de komende maanden in prijs zullen stijgen. Men verwacht dat de prijzen van vakanties sterk toenemen (47,3 procent). Daarnaast denken consumenten dat luxe-food-producten (60,1 procent) en auto’s (48,1 procent) scherp in prijs zullen toenemen.

Lees ook:Mobiel boeken brengt spontaniteit reizen terug
Lees ook:Nederlander wacht nog met boeken vakantie
Lees ook:Bijna 90 procent spaart hele vakantiebudget vooraf
Lees ook:Nederlander stelt vakantie niet uit wegens drukte op werk
Lees ook:Voel jij je veilig?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>