Hongkong tips: waanzinnige roof top bars en trendy hotels

In een top tien van de mooiste roof top bars met waanzinnige uitzichten is Hongkong een serieuze mededinger. Maar ook als het aankomt op overnachten in design hotels waar je liever niet uitcheckt en eten in restaurants waar de smaakpapillen op hol slaan, biedt de Chinese metropool bezoekers een uitgelezen aanbod.

Tot de letterlijke en figuurlijke toppers behoren de terrassen van Sevva op de 25ste verdieping van het Prince’s Building en die van Wooloomooloo op de 31ste verdieping van The Hennessy. Design met een hoofdletter is zonder meer het interieur van het Mira Hong Kong hotel in de wijk Kowloon en The Upper House in Hong Kong Island, ingericht door ‘Asian Design Sensation’ Andre Fu. Informatie over Hongkong vindt men op www.discoverhongkong.com/dutch.

Hoogste bar ter wereld
Op de 32ste verdieping van het East hotel (29 Taikoo Shing Road – www.east-hongkong.com) kun je in rooftop bar Sugar al nippend aan een cocktail genieten van het magistrale uitzicht. Eveneens een hoogtepunt is een Kama Sutra cocktail drinken op het terras van SEVVA (10 Chater Road – www.sevva.hk) met adembenemend 360 graden uitzicht op de skyline van de stad. Last van hoogtevrees, dan is het beter om in de bar te blijven van Ozon (1 Austin Road – www.ritzcarlton.com) en het terras te laten voor wat het is. Ozon bevindt zich op de 118e verdieping en is daarmee de hoogste bar ter wereld.

Twee bars die een geweldig uitzicht bieden op de dagelijkse ‘Symphony of Lights’ lichtshow die iedere avond om 20.00 uur geprojecteerd wordt op de skykline van Hongkong zijn de Eye bar (63 Nathan Road) en Aqua Spirit (One Peking Road), beide op de 30ste verdieping.

Salvador Dali interieur
Je zou kunnen denken dat Salvador Dali de inrichting van boetiek hotel The Luxe Manor (39 Kimberley Road – www.theluxemanor.com) voor zijn rekening heeft genomen – zeer surrealistisch. ‘It is certainly different! is de reactie van veel gasten in het gastenboek. Klein hotel op centrale locatie in winkelgebied Tsim Sha Tsui.

Een ander hotel dat je wenkbrauwen even doet liften is het Hotel Icon (17 Science Museum Road – www.hotel-icon.com). Anders dan anders was het credo waarmee de Britse ontwerper Terence Conran en de Hongkong architect Rocco Yim met dit hotel aan de slag gingen. Aanrader is een duik ’s avonds in het buitenbad op de 9e verdieping met een kleurrijk uitzicht op Hong Kong Harbour.

 Mirakels Mira
Modern, stijlvol en iconoclastisch. Woorden die gebruikt worden om Hotel The Mira (118 Nathan Road – www.themirahotel.com) te omschrijven. Liefhebbers van flitsend strakke en kleurrijke kamers, zwembad, spa en een Michelin ster restaurant zullen zich hier thuis voelen. Zeer futuristisch interieur in combinatie met de centrale ligging maken dit hotel een hotspot voor toeristen en zakenreizigers die wars zijn van doorsnee hotels. Opkomend design talent Andre Fu houdt van ‘serene rust en kalmte’ in hotels en daar is the Upper House (88 Queensway – www.upperhouse.com) een toonvoorbeeld van. Met 94 kamers een klein hotel maar dat gaat niet op voor de enorme kamers en suites, stijlvol ingericht met serene kleuren en waar gebruik is gemaakt van veel natuurlijke materialen.

Marcel Wanders
De Nederlandse ontwerper Marcel Wanders tekent voor de inrichting van het Mira Moon hotel (388 Jaffe Road – www.miramoonhotel.com) dat naar verwachting begin 2013 zijn deuren zal openen. Het 90-kamers-tellende hotel krijgt een strak Chinees interieur geïnspireerd op het jaarlijkse Mid Autumn Festival, een populair jaarlijks oogstfeest in Hongkong.

Smulpapen
Ook qua eetadressen is het aanbod in Hongkong overstelpend, eigenlijk kun je in deze metropool niet slecht eten. Enkele aanraders zijn restaurant Bo Innovation (Shop 13, 2/F J Residence; 60 Johnston Road – www.boinnovation.com) van chef kok Alvin Leung. Hij heeft de looks van een rock en roll ster en noemt zijn kookstijl X-Treme Chinese, goed voor 2 Michelin sterren. Het restaurant oogt eenvoudig maar laat je daar niet van door de wijs brengen, ook Tim’s Kitchen (84-90 Bonham Strand – www.timskitchen.com.hk) heeft 2 Michelin sterren.

Goedkope lunch in Michelin restaurant
Een restaurant met 1 Michelin ster waar je voor nog geen 10 euro kunt lunchen – het kan in restaurant Tim Ho Wan (2-20 Kwong Wa Street) maar de wachtrijen zijn lang. Het eerste Italiaanse restaurant met drie Michelin sterren buiten Italië vind je in Hongkong – Otto e Mezzo (18 Chater Road, www.ottoemezzobombana.com), het wordt gerund door de Italiaanse chefkok Umberto Bombana. Voor tongstrelende dim sum gerechten en echte thee ga je naar het Luk Yuk Teahouse (24-26 Stanley Street), een van de meest authentieke restaurants.

Lees ook:Hotelkamers op duizelingwekkende hoogte
Lees ook:The Toren (Amsterdam) beste hotel in NL, aldus Tripadvisor
Lees ook:Hongkong voor een habbekrats
Lees ook:Slapen in spraakmakende designhotels voor habbekrats
Lees ook:McDonalds Apeldoorn krijgt grote make-over

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>