Nederlanders kijken mensen; bang voor diefstal op strand

Hoewel de meeste Nederlanders naar het strand gaan om te zonnen (65 procent), gaat een grote meerderheid (64 procent) naar het strand om naar andere mensen te kijken. Wereldwijd scoren Nederlanders na Brazilianen (75 procent) hiermee het hoogst. Andere Europeanen kijken veel minder graag naar andere mensen. Wanneer wordt gevraagd naar hun favoriete strandbezigheden, is slechts 48 procent bezig met anderen. Dit blijkt uit het jaarlijkse ‘Life’s a Beach’-onderzoek van Expedia.com, ‘s werelds grootste online reisbureau naar het gedrag en voorkeuren betreffende strandvakanties onder reizigers in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië. Internationaal onderzoeksbureau Harris Interactive voerde het online onderzoek uit onder 8.606 consumenten in 24 landen.

Grootste strandangsten
De grootste angst van Nederlanders is het verliezen van hun portemonnee of andere bezittingen (67 procent) wanneer zij zich op het strand bevinden. Ook strandgangers uit Zweden maken zich hier zorgen over (70 procent). Wereldwijd ligt dit gemiddelde op 53 procent. Een andere grote angst van strandgangers is dat ze verdrinken of terecht komen in sterke stromingen. Waarschijnlijk hebben maar weinig Japanners hun zwemdiploma gehaald, aangezien maar liefst 34 procent van hen hier bang voor is. Wereldwijd gezien maakt 23 procent zich zorgen over verdrinking. Bijna een derde van de mensen uit Nieuw-Zeeland is bang voor haaien, maar de kans dat je daar een haai tegenkomt is ook wel wat groter dan aan Europese stranden. Slechts 9 procent van de Nederlanders is bang voor een aanval van een haai.

Speedo-aversie bij Nederlanders, niet bij Duitsers
Op de vraag wat voor badkleding men het liefst draagt op het strand, geeft het merendeel van de strandgangers aan dat ze een zwembroek prefereren. Opvallend daarbij is dat 21 procent van de Duitsers graag een Speedo-zwembroek draagt, terwijl slechts 2 procent van de Nederlanders zich hierin durft te vertonen. Wanneer je dus een Speedo-zwembroek voorbij ziet komen op het strand, is het een grote kans dat het een Duitser of Fransman is (14 procent).

Meer dan de helft van de Nederlanders (51 procent) vindt een Speedo-zwembroek niet acceptabel voor op het strand. In vergelijking met andere landen is Nederland daarmee het land dat de grootste aversie heeft tegen een Speedo-zwembroek. Wereldwijd is dat 35 procent.

Topless stranden
De Denen zijn de grootste fans van topless strandbezoekjes. Veertig procent van de vrouwen heeft daar wel eens topless op het strand gelegen. Dit geldt voor 33 procent van de Italiaanse vrouwen en 31 procent van de Noorse vrouwen. Nederlandse vrouwen zijn een tikje preutser met 26 procent die wel eens topless naar het strand gaat, precies het Europees gemiddelde. Franse vrouwen zijn geen grote topless fans. Ruim veertig procent van hen zou nooit topless naar het strand gaan.

Zwemfoto’s op Facebook
Denen (40 procent) en Italianen (39 procent) hebben er geen problemen mee wanneer er foto’s op social media worden geplaatst van hen in hun strandoutfit. Maar liefst 45 procent van de Nederlanders wil dat absoluut niet hebben of geeft alleen toestemming wanneer ze geposeerd hebben en de foto zelf nog hebben bekeken (40 procent). Duitsers (63 procent) en Fransen (64 procent) hebben er het meeste moeite mee wanneer foto’s worden geplaatst op bijvoorbeeld Facebook of Twitter.

Vakantieherinneringen
Nederlanders leggen hun vakantiekiekjes graag vast in een fotoboek. Vierenveertig procent gaat aan de slag op de computer om een album in elkaar te knutselen. Dat is het hoogste cijfer van Europa en ver boven het Europees gemiddelde van 34 procent. Verder is het maken van foto’s met je mobiel en deze laten zien aan anderen erg populair (57 procent) onder vakantiegangers wereldwijd. Daarnaast worden er veel foto’s gedeeld op social media (43 procent). Eenendertig procent van de Nederlanders laat zijn of haar kiekjes zien aan vrienden via social media.

Lees ook:Vetrollen en string grootste afknappers op het strand
Lees ook:NL’ers houden van onbekende locaties en spontane vakanties
Lees ook:Jongeren versmeren strand
Lees ook:Topless carwash niet leuk voor hetero’s
Lees ook:Reiservaringen maken veel indruk bij eerste date

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>