Tien vakantiebespaartips

Vakantie agendaUit recent wereldwijd onderzoek naar vakantie-uitgaven onder ruim tienduizend consumenten, blijkt dat ruim een vijfde van de Nederlanders helemaal niet op zoek gaat naar vakantiedeals. Ook zoeken we niet of nauwelijks naar all-inclusive deals. Om Nederlanders bewuster te maken van de bespaarmogelijkheden, zet Expedia.nl daarom de beste vakantiebespaartips op een rijtje.

Tip 1: Kies een bestemming waar de euro sterk staat ten opzichte van de lokale munt. Hierdoor krijg je altijd meer waar voor je geld voor eten, drankjes en andere vakantie-activiteiten. Uit het onderzoek blijkt verder dat 60 procent van de Nederlanders een bestemming niet kiest op basis van de waarde van de munt. Toch zegt 56 procent het wel belangrijk te vinden bij het keuzeproces. Hier valt dus nog wat winst te behalen.

Tip 2: Door het samen boeken van vlucht en hotel in een pakketdeal kun je soms tot 200 euro besparen. Als je boekt via je smartphone kun je bij veel reisaanbieders nog verder besparen, soms wel tot 40 procent.

Tip 3: Boek activiteiten zoals tours en excursies voor vertrek naar je vakantiebestemming. Dan bespaar je misschien niet alleen geld, maar ook nog eens tijd als je eenmaal op je bestemming bent.

Tip 4: Als je gaat parkeren op een vliegveld, kijk dan of je een goeie parkeerdeal kunt krijgen. Veel bedrijven of hotels rondom de luchthaven hebben vaak aanbiedingen om je auto voor langere tijd te parkeren. Je kunt flink besparen door goed op dit soort ‘parkeeraanbiedingen’ te letten.

Tip 5: Zit de toeristenbelasting al bij de prijs inbegrepen? Vooral bij een langer verblijf in de zomervakantie kan dit bedrag behoorlijk oplopen. Let er daarom altijd goed of dit bedrag erbij in zit wanneer je een accommodatie boekt.

Tip 6: Boek een ziektekostenverzekering voor vertrek om eventueel hoge medische kosten te vermijden als je ziek wordt of gewond raakt. Als je binnen Europa reist, kun je gratis een Europese verzekeringspas online aanvragen. Kosten van medische behandelingen kunnen dan een stuk lager of zelfs gratis zijn.

Tip 7: Kijk of er een maaltijd bij je vlucht in zit, zodat je op het vliegveld geen geld hoeft uit te geven aan een maaltijd. Op het vliegveld zijn de prijzen voor maaltijden namelijk behoorlijk hoog.

Tip 8: Kijk goed naar alle extra’s als je een hoteldeal boekt. Een hotelaanbieding kan soms heel goedkoop lijken, maar als je veel moet betalen voor WiFi of als maaltijden niet zijn inbegrepen, bespaar je uiteindelijk helemaal niets en betaal je soms zelfs meer dan wanneer je gewoon de standaardprijs had geboekt.

Tip 9: Sluit altijd een reisverzekering af. Zo kun je enorme rekeningen achteraf voorkomen als er iets mis gaat tijdens je vakantie.

Tip 10: Kijk bij het boeken goed naar de prijzen van eten en drinken in het land van je bestemming. Je zult er immers dagelijks gebruik van maken. Je kunt flink besparen door naar een bestemming te gaan waar je weinig kwijt bent voor een diner of een drankje op het terras.

Lees ook:Mobiel boeken brengt spontaniteit reizen terug
Lees ook:NL’ers houden van onbekende locaties en spontane vakanties
Lees ook:Weersverwachting belangrijk bij kiezen vakantie
Lees ook:Vakantie boeken beste remedie voor de januari-blues
Lees ook:De wereld rond met een rugzak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>