Benidorm voor dare devils en waterratten

vertigoGlijbanen suf… Dacht het niet. Ga maar eens van de Vertigo in Aqualandia. Althans, als je durft… Het is namelijk een echte attractie voor dare devils. En zo kun je nog veel meer avontuurlijke zaken ondernemen in deze Spaanse badplaats. Wij zetten de absolute must do’s voor waterratten op een rijtje.

Bovenaan je lijstje hoort wat ons betreft echt Aqualandia. Dit waterpretpark heeft ontzettend veel glijbanen en zwembaden, maar de Vertigo schiet er echt uit. Kies je voor de rode baan dan stort je met honderd kilometer er uur 33 meter loodrecht naar beneden. De groene is met zijn 28 meter een stukje lager. Maar wat ons betreft is-ie echt niet minder spannend. In beide gevallen stap je namelijk in een plexiglas koepel, waarna – als jij er klaar voor bent – een luik wegklapt en jij naar beneden dendert. Je vrienden kunnen dit avontuur op grote schermen volgen.

Is dit te spannend voor de meiden in jullie groep, breng dan eerst een bezoek aan Mundomar. Deze dierentuin annex dolfinarium ligt namelijk naast het waterpretpark. Hoogtepunt van een bezoek aan deze attractie is namelijk dat je met dolfijnen en zeeleeuwen kunt zwemmen. Dat is zo ontzettend gaaf. De dolfijnen kregen zelfs de stoerste mannen aan het lachen. Ook zij konden na afloop niet stoppen met praten over alle capriolen die de beesten uithaalden en over hoe bijzonder het is om ze te kunnen aanraken.

Of wat denk je van een tochtje met een Sea Scooter van Yellow Submarine? Snorkelen is op deze manier een stuk spectaculairder. Het handzame motortje trekt je namelijk door het water. Zo vlieg je als het ware door het kristalheldere zeewater. Tussen de rotsen tref je in Benidorm prachtige vissen aan.

Mag het nog sneller? Huur dan een Jet Ski. Je krijgt niet alleen een adrenalinekick van dit avontuur, je komt en ziet ook plaatsen die anders geheim voor je zouden blijven. Dagelijks worden er vanaf het strand verschillende tours georganiseerd, waarbij je voor verschillende routes kunt kiezen. Geniet als je het gas vol opentrekt en met hoge snelheid over de golven raast.

Indruk maken op je vrienden? Dat kan aan het eind van het Levante-strand waar je kunt waterskiën en wakeboarden aan een één kilometer lange baan. Okay, als je dit voor de eerste keer doet dan is recht blijven staan al een uitdaging, maar als je lekker op je bord of ski’s staat dan kun je zelfs een sprongetje wagen.

Wil je chillen, maar tegelijkertijd ook genieten van een spannend avontuur. Kies dan voor de jeepsafari van Marco Polo Expediciones. Tijdens deze trip kun je namelijk ook lekker het water in duiken en wel bij de waterval van Les Fonts de l’Algar.

Niet zo’n waterrat? Geen probleem er is hier nog veel meer te beleven voor waaghalzen. Lees daar later meer over.

Jongerenblog ging op uitnodiging van Tix en VisitBenidorm naar deze badplaats.

Lees ook:Werkzoekenden reizen verder voor baan
Lees ook:ColorSwitch ontwikkelt Colorskin: removable iPhone stickers
Lees ook:Achtbaan in achtertuin
Lees ook:Man overleeft val van 4.572 meter
Lees ook:Te koop: vliegende schotels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>