Nieuw verkeersbord speciaal voor middelbare scholieren

TeamAlert, dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, heeft in samenwerking met de HR Groep een nieuw verkeersbord ontwikkeld. Het bord is op vandaag gelanceerd bij het Visser ‘t Hooft Lyceum in Leiden. Het is de eerste keer dat er een verkeersbord ontwikkeld is dat zich richt op middelbare scholieren. Het bord maakt de jongeren die het schoolplein verlaten ervan bewust dat ze na een schooldag ook nog gefocust moeten blijven in het verkeer.

Met het verkeersbord willen TeamAlert en de HR Groep jongeren bewust maken van hun kwetsbaarheid in het verkeer. Het verkeer is namelijk nog altijd doodsoorzaak nummer één onder jongeren. Per jaar vallen er 117 dodelijke slachtoffers onder jongeren van 12 tot en met 24 jaar. Door het verkeersbord aan het einde van het schoolplein te plaatsen, worden jongeren ervan bewust dat ze het verkeer ingaan en dus goed moeten blijven opletten.

Lees ook:Festivalbezoekers blazen voor prijzen
Lees ook:Drop it! De gevaren van afleiding op de fiets
Lees ook:TeamAlert lanceert Witte Waas Facebook-app
Lees ook:Zeven dagen geen mobiel achter het stuur
Lees ook:Jongeren nemen verkeersbord mee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>