Jongere betaalt ruim twee keer zo veel voor autoverzekering

Jongeren tot 20 jaar betalen meer dan twee keer zoveel voor hun autoverzekering dan mensen boven de 30. Dat geldt voor alle dekkingen. De uitgebreide Volledig Cascoverzekering, die ook wel Allriskverzekering wordt genoemd, is zelfs 132% duurder voor jongeren.

Jongeren van 20 t/m 24 jaar betalen iets minder premie dan de allerjongsten, maar nog steeds 60 – 77% meer dan automobilisten van 30 jaar of ouder.

*om goed te kunnen vergelijken is de premie voor 30 t/m 34-jarigen op indexcijfer 100 gezet

Omdat er onder jongeren veel bestuurders zijn met weinig schadevrije jaren, is voor deze berekening alleen gekeken naar automobilisten met 0 schadevrije jaren. Ondanks dat zijn de premieverschillen enorm. Als rekening wordt gehouden met de opbouw van schadevrije jaren betaalt een jongere vaak zelfs 3 tot 5 keer zo veel als meer ervaren rijders.

Verzekeraars schatten het risico op ongevallen bij jongeren tot en met 19 jaar significant hoger in. Vanaf 35 jaar en ouder heeft leeftijd nog maar weinig invloed op de hoogte van de premie.

Bovenstaande berekening is gebaseerd op een kleine 180.000 vergelijkingen van autoverzekeringen die afgelopen maanden werden gemaakt op Independer.nl. Per vergelijking zijn de tien laagste premies in deze berekening meegenomen.

Lees ook:Jonge automobilisten worden zwaar gestraft door verzekeraars
Lees ook:Jonge automobilisten worden bij schade harder gestraft
Lees ook:Rijervaring in de auto van je ouders wordt beloond
Lees ook:Regel alvast je pensioen
Lees ook:Eentje kan toch wel?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>