TeamAlert helpt met platform bij keuze rijschool

TeamAlert start op verzoek van minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) op korte termijn met de ontwikkeling van een onafhankelijke vergelijkingswebsite voor rijscholen. Hiermee wil TeamAlert jongeren helpen bij de keuze van een betrouwbare rijschool. De verkeersveiligheidsorganisatie wil dat jongeren opgeleid worden tot kwalitatief goede bestuurders, wat bijdraagt aan het verhogen van de verkeersveiligheid in Nederland.

Het rijbewijs wordt meestal op jonge leeftijd behaald, jongeren zijn daarmee de grootste en belangrijkste doelgroep van rijscholen. TeamAlert vindt het belangrijk dat jongeren weten hoe ze een betrouwbare rijschool kunnen vinden. De website zal onafhankelijke gegevens bevatten, zoals slagingspercentages van het CBR. Daarnaast kunnen jongeren een review schrijven over een rijschool en deze delen met leeftijdsgenoten. TeamAlert gaat de komende periode samen met brancheorganisaties BOVAG, FAM, VRB en het CBR bezien op welke wijze er vorm wordt gegeven aan dit platform.

Minister Schultz: “Het halen van je rijbewijs is voor jongeren een bijzonder moment, en het kiezen van de juiste rijschool is daar een belangrijk onderdeel van. Daarom ben ik blij dat TeamAlert deze website gaat ontwikkelen. Hiermee hebben toekomstige rijbewijsbezitters de juiste middelen en informatie om zélf een overwogen keuze te maken uit het aanbod van de markt. Verreweg de grootste groep klanten van rijscholen bestaan uit jongeren. TeamAlert kent deze groep heel goed dus zij zijn de aangewezen organisatie om deze site te ontwikkelen.”

Lees ook:Drop it! De gevaren van afleiding op de fiets
Lees ook:Ben jij orgaandonor? Veel jongeren twijfelen…
Lees ook:Nieuw verkeersbord speciaal voor middelbare scholieren
Lees ook:Verplicht naar school tot je 23e – Van Bijsterveldt geeft uitleg
Lees ook:TeamAlert lanceert Witte Waas Facebook-app

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>