Zeven dagen geen mobiel achter het stuur

TeamAlert lanceert vandaag haar nieuwe project @TheWheel. Voorlichtingsmedewerkers van TeamAlert gaan met beginnende bestuurders in gesprek over de risico’s van het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur, waarbij de focus op het versturen van berichten ligt. Door middel van de @TheWheel-deal gaan jongeren met zichzelf de deal aan om minimaal zeven dagen hun mobiel te laten liggen tijdens het autorijden.

Het gebruik van een smartphone achter het stuur leidt de aandacht af van waar het om gaat: het verkeer. Door het versturen van berichten tijdens het autorijden is de kans op een ongeval maar liefst 23 keer zo groot (OOR).

Jongeren worden door middel van verschillende onderdelen bewust gemaakt van de risico’s van het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer. Als eerste worden beginnende bestuurders gevraagd twee redenen te bedenken waarom het goed zou zijn niet te sms’en, app’en, pingen of berichten te versturen via social media. tijdens het autorijden en deze op een groot bord in de vorm van een auto te schrijven.

Als tweede vraagt TeamAlert de jongeren een deal met zichzelf te sluiten, waarbij zij met zichzelf afspreken minimaal zeven dagen geen mobiel te gebruiken achter het stuur. Om deze deal te versterken, gaan jongeren deze deal ook fysiek met zichzelf aan; jongeren wordt een spiegel voorgehouden waar zij zichzelf de hand kunnen schudden. Hierdoor worden zij zich meer bewust van hun belofte. Van de deal wordt een foto gemaakt die jongeren later op de Facebookpagina van TeamAlert terug kunnen vinden. Om te onderzoeken of jongeren zich daadwerkelijk aan de deal hebben gehouden, wordt na één week een mail verstuurd met de vraag of het gelukt is.

De @TheWheel-campagne haakt aan bij de landelijke campagne ‘Hou je aandacht op de weg’.

  • 22-10-2013 SnowWorld Landgraaf
  • 25-10-2013 Uithof Den Haag
  • 28-10-2013 De Lucht Bruchem (A2)
  • 01-11-2013 Go Planet Enschede
  • 08-11-2013 Foodstrip Amsterdam

Lees ook:Drop it! De gevaren van afleiding op de fiets
Lees ook:TeamAlert lanceert Witte Waas Facebook-app
Lees ook:Vanaf je zeventiende al achter het stuur!
Lees ook:Witte Haas waarschuwt voor drugs in het verkeer
Lees ook:Autorijden voor je achttiende

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>