Stop voor rood is een feestje

Foto: Irene KosterTeamAlert en SOAB hebben in opdracht van de gemeente Rotterdam een ludieke campagne opgezet: ‘Stop voor rood!’ Een actie om bewustwording te creëren voor roodlichtnegatie onder fietsers. Dit doen zij met verschillende acties op onverwachte locaties in het centrum van Rotterdam, vandaag en dinsdag 5 november.

Door middel van verschillende acties wordt er op ludieke wijze aandacht gevraagd voor het stoppen voor het rode verkeerslicht. Dit wordt onder andere gedaan door middel van De Rode Mannetjes. Daarnaast willen de samenwerkende organisaties laten zien dat het ook leuk is om te stoppen voor rood: Stop voor rood is een feestje!. Fietsers, die stoppen voor het rode licht, worden op ludieke wijze verrast.

In Rotterdam zijn geregeld acties om aandacht te vestigen op verkeersveiligheid en de eigen verantwoordelijkheid van verkeersdeelnemers. De Rotterdamse verkeerswethouder Jeannette Baljeu vindt het van belang verkeersdeelnemers te wijzen op de risico’s van het doorfietsen bij rood licht: “Er gebeuren te veel ongelukken omdat fietsers het rode licht negeren, ondanks dat iedereen de verkeersregels kent. Met deze actie willen we fietsers hier bewust van maken.”

Uit onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt dat bij 5,3% van de dodelijke ongevallen en bij 3,7% van de ernstige ongevallen in het verkeer het negeren van rood licht de hoofdoorzaak is. Roodlichtnegatie heeft dus relatief vaak de ernstigste consequentie: een ongeval met dodelijke afloop.

Lees ook:Jongeren negeren rood stoplicht met ongeval tot gevolg
Lees ook:Pratende verkeerslichten in grote steden
Lees ook:Twee mitella’s aub!
Lees ook:Naakte fietsers tegen auto’s in Mexico
Lees ook:Livera deelt gratis 30.000 rode rozen uit aan mannen op CS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>