Twee jaar 2toDrive; 45.000 jongeren halen vervroegd het rijbewijs

Bijna 45.000 jongeren hebben in twee jaar tijd vervroegd hun rijbewijs gehaald via het programma 2toDrive. Sinds 1 november 2011 mogen jongeren vanaf hun 17e verjaardag het praktijkexamen voor hun rijbewijs B afleggen. Als ze slagen mogen ze tot hun 18e onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft TeamAlert gevraagd 2toDrive uit te voeren, om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu): “Ik wil TeamAlert feliciteren met twee jaar 2toDrive. En vooral de 45.000 jongeren die inmiddels op die manier hun rijbewijs hebben gehaald. De resultaten tot nu toe laten zien dat het rijden onder begeleiding een positief effect heeft. Het zorgt ervoor dat jongeren over een goede dosis ervaring beschikken zodra ze helemaal zelf gaan rijden. Ik hoop dan ook dat nog meer jongeren hun rijcarrière beginnen met 2toDrive.”

In 2013 is het aantal 17-jarigen dat is geslaagd voor het rijbewijs verviervoudigd ten opzichte van een jaar eerder; in oktober 2012 telde het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) ruim 11.000 2toDrivers. Op 1 november 2013 zijn dat er bijna 45.000. Opvallend is dat jongeren die het rijbewijs behalen via 2toDrive sneller slagen dan hun medekandidaten van 18 jaar en ouder. De meeste 2toDrive leerlingen zijn afkomstig uit de provincies Noord-Brabant en Zuid- Holland. Zij zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor zo’n 35% van de aanvragen voor een begeleiderspas in 2013.

De jongeren hebben gemiddeld twee coaches waarmee zij maximaal een jaar onder begeleiding rijden, zodra ze geslaagd zijn. Zij mogen er maximaal vijf op de begeleiderspas hebben staan. Volgens de laatste cijfers zijn er 100.503 coaches in Nederland bij de RDW geregistreerd. De gemiddelde leeftijd van een begeleider is op dit moment 51 jaar.

Lees ook:Ruim 10.500 jongeren onder de 18 met coach de weg op
Lees ook:Zonder rijbewijs op de brommer
Lees ook:Rijles op je zestiende – 2toDrive
Lees ook:Theorierijbewijs+ – nieuw van Veilig Verkeer Nederland
Lees ook:Achter het stuur met 16,5 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>