Auto’s voorspellen winnaar WK: Nederlands elftal

Afgaand op de voorkeur van autominnend Nederland wordt Nederland wereldkampioen. Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan 1000 respondenten, in opdracht van Marktplaats Auto’s. Daaruit bleek dat het Nederlands elftal wordt geassocieerd met een energieke en sportieve Volkswagen; het populairste en meest bekeken automerk op Marktplaats. Duitsland zou tweede worden; respondenten zien de oosterburen als een snelle BMW, na Volkswagen het meeste bekeken automerk op Marktplaats. Gastland Brazilië komt als een sterke Jeep naar voren, maar slaagt er niet in om een finaleplaats te bemachtigen. In het onderzoek werden verschillende eigenschappen toegekend aan veel bekeken auto’s op Marktplaats. Respondenten wezen de auto’s vervolgens toe aan de top 10 favoriete voetballanden op het WK.

Ruim een kwart van de ondervraagden (29,5%) associeert Nederland met Volkswagen, een merk dat gedurende de eerste vier maanden van 2014 maar liefst 59 miljoen keer bekeken is op Marktplaats. Onze oosterburen worden door Nederland gezien als sportieve, snelle en ook ietwat patserige BMW (34,5%), de runner-up in deze WK uitslag. Daarmee zou Duitsland als tweede eindigen op het WK, in een finale tegen Nederland. Terwijl topvoetballer Messi zelf in luxe sportwagens rondrijdt, wordt Argentinië voornamelijk gezien als robuuste Hummer. De rode duivels van underdog België associeerden de ondervraagden het meest met een Smart.

In Frankrijk zien Nederlandse autoliefhebbers overtuigend een Citroën waaraan de eigenschappen eigenwijs en uitgesproken werden toegekend. Spanje wordt als snelle Audi getypeerd; net zo betrouwbaar en stijlvol als het Spaanse voetbalelftal. Italië wordt onlosmakelijk verbonden aan een sportieve, stijlvolle Alfa Romeo terwijl Suarez met Uruguay meer als een sterke Nissan wordt gezien. Colombia tot slot werd als vernieuwende Toyota getypeerd.

Lees ook:Jongeren minder vergevingsgezind tegenover Duitsers
Lees ook:Zzp’er haalt opdracht steeds vaker online binnen
Lees ook:Jongeren gooien auto’s om
Lees ook:Social media op mobiel; besteden we minimaal een uur aan
Lees ook:Heleen van Royen liever niet als schoonmoeder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>