Waaghals of watje: Ivo van Breukelen (De Avondploeg)

Jongerenblog legt in de rubriek ‘Waaghals of watje’ tien prikkelende vragen voor aan BN’ers en aanstormende talenten. Deze keer SLAM!FM-dj Ivo van Breukelen (23). Hij presenteert samen met Daniel Lippens ‘De Avondploeg’ (ma. t/m do. tussen 19.00 en 24.00 uur). Ivo is vrijgezel.

1. Wat is het spectaculairste dat je ooit hebt gedaan?
“Parachutespringen! Ik twijfelde geen moment toen ik de kans kreeg om een tandemsprong te maken. Al vond ik het proces tot de sprong echt niet chill. Het was zenuwslopend. Wat als de parachute niet open zou gaan? En toen had ik ook nog last van hevige hoogtevrees; door die sprong heb ik daar nu geen last meer van. Maar ik heb ook echt genoten van het moment waarop in stilte naar beneden zweeft.”
10 punten. Je hoogtevrees overwinnen door te parachutespringen, kunnen wij niets anders noemen dan een echte waaghals-actie.

2. Een tripje naar de Maan, Mars of Space Expo: waar ga jij voor?
“Omdat het nog niet mogelijk is om terug te keren van een trip naar Mars, laat ik die kans schieten. Ik zie het niet zitten om mijn dagen daar te slijten. Naar de Space Expo ben ik al een keer geweest, dus dan blijft de Maan over. Na het zien van de filmpjes van André Kuipers lijkt me dat heel gaaf. Het moet machtig zijn om daar te staan en de Aarde voor je te zien. ”
8 punten. We begrijpen wel dat Ivo het Mars-tripje overslaat. Naar de Maan durven is al dapper genoeg.

3. Wat doe je als je ziet dat iemand in elkaar wordt geslagen?
“Gelukkig heb ik dat nog nooit meegemaakt, maar ik denk dat ik er op af zou lopen om de boel te sussen. Lukt dat niet, dan zou ik 112 bellen.”
8 punten. Ivo durft zich gewoon tussen vechtende mensen te werpen. Wij zeggen: bravo.

4. Durf jij uit de kleren voor een naaktreportage?
“Nou… ik verwacht niet dat ze die vraag ooit stellen. Ik werkt tenslotte voor de radio. Maar als ik een aanbod krijg, hangt het echt van de prijs af. Voor een mooi bedrag zou ik het wel durven.”
8 punten. We snappen wel dat Ivo niet voor een schijntje uit de kleren gaat. Dat hij het wel zou doen, mag beloond worden.

5. Met je backpack de wereld over of luieren in all inclusive resort?
“Doe mij maar een combinatie. Eerst wil ik even bijkomen. Onze show duurt vijf uur en we zijn er eigenlijk altijd. Als ik dan vakantie heb, wil ik eerst op adem komen. Maar na anderhalve week rust is het wel tijd om er op uit te trekken. Dan pak ik de backpack. Er zijn ontzettend veel plekken die ik nog wil zien. Als ik er echt veel tijd voor kan uit trekken, wil ik naar Amerika. Het lijkt me geweldig om van de ene helft naar de andere te reizen.”
6 punten. Klinkt ons in de oren als een geweldige vakantie! Mogen wij mee in de vakantiekoffer, Ivo?

6. Hoe dump jij je liefje?
“Mijn eerste vriendinnetje heb ik gedumpt via een sms’je. Na een week verkering raakte ik in paniek en tikte ik in de bus het berichtje. Ja, ik weet dat het super treurig is. Het komt zo bot over. Daar ben ik zelf ook van geschrokken. Daarom kies ik sinds dat moment voor een goed gesprek, waarin je dan tot de conclusie komt dat het samen niet meer werkt.”
6 punten. Wat strafpunten voor zijn sms-dumpactie, maar hij weet nu hoe het wél moet – en daar gaat het om.

7. Welke openingszin gebruik je als je een ontzettende hottie spot?
“Het klinkt misschien gek uit de mond van iemand die voor de radio werkt, maar openingszinnen zijn niet mijn sterkste kant. Ik kijk liever de kat uit de boom en geloof meer in liefde op het eerste gezicht. Dan hoef je geen flashy zin paraat te hebben, maar voel je – ongeacht wat je zegt – meteen die klik.”
4 punten. Van een radio-dj hadden we inderdaad iets meer verwacht.

8. Wat is je meest dirty eigenschap?
“Schoonmaken is niet mijn sterkste punt. Ik heb een tijdje samengewoond met mijn collega Daniel. Daar wilde je echt niet binnenkomen. Daarom hebben we een schoonmaakster ingehuurd. Verder heb ik een hele nette opvoeding gehad, dus zo spannend is het allemaal niet.”
6 punten. We zien de rondslingerende onderbroeken en lege bierflesjes al voor ons…

9. Heb jij een plan B voor als je succes ten einde is?
“Radio maken fascineert mij al van jongs af aan. Op mijn vijfde dacht ik dat er een band begon te spelen als de DJ een plaatje draaide. Het magische is er met al die webcams wel een beetje af. Er wordt minder aan de verbeelding overgelaten. Maar ik blijf het bijzonder vinden hoe je alleen met woorden en muziek mensen een bepaald gevoel kunt meegeven. Inmiddels doe ik dit zelf een jaar of zeven als werk. Mocht dat eindigen, dan wil ik zeker iets met muziek blijven doen.”
4 punten. Een strak B-plan heeft Ivo niet, maar gezien zijn liefde voor zijn vak zal het waarschijnlijk niet nodig zijn.

10. Wat wil je echt nog een keer doen of meemaken?
“Toen ik zes was, gingen op vakantie naar Maleisië – waar mijn vader op dat moment werkte. Ik was toen veel te jong om de jungle in te trekken. Mijn vader deed dat wel, samen met zijn collega’s. Vanaf het moment dat ik zijn foto’s zag en verhalen hoorde, wil ik niets liever dan dat ook een keer meemaken.”
4 punten. Misschien is Maleisië een mooie bestemming voor Ivo’s volgende relax- en backpackvakantie?

Totaal: 64 punten en dus een 6.4 op het rapport van Ivo.
Beoordeling: Er schuilt absoluut een waaghals in Ivo. Parachutespringen terwijl je hoogtevrees hebt? Dat durft niet iedereen. Op andere vlakken kan hij nog wat extra pit gebruiken, maar Ivo heeft absoluut daredevil-potentie.

2 punten: watje
4 punten: kan nog wat pit gebruiken
6 punten: in het grijze gebied
8 punten: daredevil in spé
10 punten: waaghals

Ranking:
1. Stephanie Tency: 8.4
2. Raynor Arkenbout - 8.2
3. Juvat Westendorp – 8.2
4. Nicky Verhage - 8.0
5. Zimra Geurts – 7.8
6. Joey Ferre – 7.8
7. Ralf Mackenbach - 7.6
8. Daniel Lippens - 7.4
9. Bas Gosewisch - 7.2
10. Mascha Feoktistova - 7.0
11. Jamai Loman - 7.0
12. Sjeazy Pearl - 6.8
13. Jeronimo van Ballegoijen - 6.8
14. Matt Simons – 6.6
15. Sietske van der Bijl - 6.4
16. Nina van Koppen – 6.4
17 Tim Linde – 6.4
18. Ivo van Breukelen - 6.4
19. Ingrid Jansen
20. Romy Krommert – 5.8
21. Cynthia Schultz - 5.8
22. Priscilla Knetemann – 5.6
23. Raffaëla Paton – 5.4
24. Martin Garrix - 5.4
25. Pim Wessels - 5
26. Rick Brandsteder - 4.8
27. Lange Frans – 4.6

Lees ook:Waaghals of watje: Raffaëla Paton
Lees ook:Waaghals of watje: Daniel Lippens (De Avondploeg)
Lees ook:Waaghals of watje: Sietske van der Bijl (VRijland)
Lees ook:Waaghals of watje: Nina van Koppen (Zoë in Malaika)
Lees ook:Waaghals of watje: Mascha Feoktistova (Beautygloss.nl)

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Waaghals of watje: Ivo van Breukelen (De Avondploeg)

  1. Pingback: Waaghals of watje: Mr. Nederland Bas Gosewisch | Jongeren

  2. Pingback: Waaghals of watje: Zimra Geurts | Jongeren

  3. Pingback: Waaghals of watje: Tim Linde (Robin in Malaika) | Jongeren

  4. Pingback: Waaghals of watje: Juvat Westendorp (Bas in Malaika) | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>