Google is meest aantrekkelijke werkgever ter wereld

De meest aantrekkelijke werkgevers ter wereld zijn weer bekend gemaakt. Google staat op de eerste plaats in de Global Talent Attraction Index. Deze is gebaseerd op de voorkeuren van meer dan 144.000 studenten met een economische en technische achtergrond.

De index, waarin de carrière voorkeuren van de economische en technische carrière zoekers zijn opgesplitst, onthult het huidige niveau van aantrekkelijkheid die bedrijven hebben als werkgevers en hun potentieel om in de toekomst wereldleiders te zijn.

In de economische categorie wint Google voor het vierde achtereenvolgende jaar, KPMG houdt nog altijd de tweede plek en Procter & Gamble heeft dit jaar de derde plek behaald. “De Google koorts heerst nog altijd! Studenten zien Google als een aantrekkelijke werkgever door de relaxte en creatieve werkomgeving, de internationale sfeer en hun innovatieve producten. Google biedt fantastische kansen waar andere bedrijven niet aan kunnen toppen”, aldus Petter Nylander, Universum’s CEO.

Ook in de technische categorie heeft Google voor de vierde maal de eerste positie weten te bemachtigen, gevolgd door IBM en Microsoft. “De reuzen van de software industrie worden gezien als een geweldige start van een technische of IT carrière. Ze bieden trainingen, een groot netwerk en toekomstige carrière mogelijkheden aan. En bovendien zijn ze ook nog eens globaal. Generatie Y is gewend om via sociale netwerken met gelijkgestemde mensen te communiceren. Ze hebben een internationaal perspectief en willen mogelijkheden hebben om in het buitenland te kunnen werken”, vertelt Nylander.

Top 10 wereldwijd -Economie
1) Google
2) KPMG
3) Procter & Gamble
4) Microsoft
5) Deloitte
6) Ernst & Young
7) PwC
8 ) J.P. Morgan
9) The Coca-Cola Company
10) Goldman Sachs

Top 10 wereldwijd -Techniek
1) Google
2) IBM
3) Microsoft
4) BMW
5) Intel
6) General Electric
7) Siemens
8 ) Apple
9) Sony
10) Procter & Gamble

Lees ook:Google meest aantrekkelijke werkgever van Nederland
Lees ook:Red Bull wil dat Red Energy verdwijnt
Lees ook:ADV: Succesvol worden in het zakenleven
Lees ook:Shell meest favoriete werkgever Nederland
Lees ook:Studenten Chili uit protest naakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>