Werkzoekenden reizen verder voor baan

72% Van de werkzoekenden is bereid om 25 tot 50 kilometer te reizen naar hun werk. Dat is de uitkomst van een enquête van vacaturebank Jobbird.com onder meer dan 525 werkzoekenden. Uit onderzoek van ING (aug. 2012) blijkt dat Nederlanders gemiddeld 14 km. van hun werk wonen. Door de aanhoudende crisis zijn werkzoekenden bereid om veel verder te reizen voor een nieuwe baan.

36% van de ondervraagde werkzoekenden is bereid om maximaal 25 km. te reizen naar het werk. Bij nog eens 36% van de ondervraagden ligt dit zelfs op 50 km. 2% wil maximaal 5 km. reizen, 12% wil max. 10 km. reizen. Opvallend is dat 14% van de ondervraagden zelfs tot 100 km. wil reizen naar zijn nieuwe baan.

Uit een eerdere enquête van Jobbird.com (dec. 2012) bleek dat 64% van de werkzoekenden niet bereid is te verhuizen voor een nieuwe baan. We zien nu dat de meeste werkzoekenden wél bereid zijn 25 tot 50 kilometer te reizen voordat ze op hun werk zijn. Jan-Peter Cruiming, oprichter van Jobbird.com: “Opvallend is dat we gemiddeld zo’n 14 kilometer van ons werk wonen, maar dat werkzoekenden bereid zijn om veel verder te reizen dan dat gemiddelde. In tijden van crisis worden we blijkbaar een stuk minder veeleisend als het gaat om reistijden.”

Lees ook:Werkzoekende wil graag studeren voor (nieuwe) baan
Lees ook:Werkzoekende vindt vaakst baan via vacaturesite
Lees ook:Ondanks crisis neemt reisbereidheid af voor baan
Lees ook:Werkzoekende solliciteert 40 keer in half jaar
Lees ook:Drie kwart werkzoekenden ziet het somber in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>