Leven van een stagevergoeding

Steeds meer afgestudeerde jongeren kunnen niet aan een baan komen en kiezen ervoor om stage te lopen. Liever doen ze voor een stagevergoeding ervaring op, dan dat ze thuis zitten en stilstaan. Bedrijven gaan er graag op in, het betekent dat ze goedkoop aan extra personeel kunnen komen.

Vakbonden CNV Jongeren en FNV Jong luiden nu de noodklok. Door stagiaires in te zetten als volwaardige arbeidskrachten worden arbeidsovereenkomsten omzeild en lopen jongeren veel geld mis. Ze willen dat de arbeidsinspectie actie onderneemt.

In EenVandaag een gesprek met Kees Blom, die geen baan kan vinden en stage loopt bij VNG-International. Ook vertelt zijn baas waarom zijn organisatie werkt met dit soort stagiaires.

Nederland 1 – 18.15 uur
www.eenvandaag.nl

Lees ook:Stage voor illegale jongeren?
Lees ook:Stage bij de daklozen
Lees ook:Dag van de Stagiair 2009!
Lees ook:Arbeidsinspectie onderzoekt werkomstandigheden jongeren
Lees ook:Stage lopen niet voor de nop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>