Jonge advocaten: geen aantrekkelijk toekomstperspectief

Minder dan een kwart van de medewerkers op advocatenkantoren vindt het toekomstperspectief dat hun werkgever biedt aantrekkelijk. Dit is één van de opmerkelijke uitkomsten van een onderzoek dat is uitgevoerd onder jonge advocaten (stagiaires en medewerkers) door coachingsbureau Bruins Coaching & Advies.

Uit het onderzoek blijkt ook dat meer dan de helft weet dat veel collega’s naar een baan bij een ander advocatenkantoor kijken. Bij de grotere advocatenkantoren is dat zelfs twee op de drie. Hoewel gemiddeld de jonge juristen hun work-life balance redelijk goed beoordelen, ligt dat in de Randstad èn op grote kantoren minder positief.

Lees ook:Werkzoekenden reizen verder voor baan
Lees ook:Jongeren optimistisch, maar ze piekeren over toekomst
Lees ook:We Hyven erop los!
Lees ook:Minder drugsgebruik in het voortgezet onderwijs
Lees ook:Smartphonegebruik jonge gebruikers minder ingeburgerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>