Homo’s hebben meer vertrouwen in ondernemerschap

Homo-ZZP’ers hebben meer vertrouwen in hun eigen ondernemerschap en de ambitie om daar succesvol in te zijn, dan hetero-ZZP’ers. Dat blijkt een uit onderzoek onder 50 homo-ZZP’ers en 50 hetero-ZZP’ers lid bij ZZP Netwerk Nederland.

De onderzochte ZZP’ers werd allen gevraagd of ze tevreden zijn over de behaalde resultaten binnen hun eigen ondernemerschap. Ook werd hen gevraagd het vertrouwen in de toekomst uit te drukken in een cijfer van 1 tot 10.

De ZZP’ers wisten niet – om sociaal wenselijke antwoorden te voorkomen – dat het onderzoek zich richtte op het verschil tussen homo’s en hetero’s.

· Homo-ZZP’ers gaven structureel meer aan méér tevreden te zijn over de behaalde resultaten binnen hun eigen ondernemerschap dan hetero-ZZP’ers. Zo gaven 38 van de 50 homo’s aan ‘tevreden’, ‘zéér tevreden’ of ‘extreem tevreden’ te zijn terwijl slechts 20 van de 50 hetero’s dit aangaven.

· Homo-ZZP’ers hebben ook nadrukkelijk méér vertrouwen in de toekomst voor wat betreft hun ondernemerschap. Ze gaven gemiddeld het cijfer 7.7. Hetero-ZZP’ers gaven zichzelf een 6,4.

Zowel binnen de hetero- als homo-populatie kan geen verschil tussen mannen en vrouwen worden aangegeven. “Daarvoor is de onderzoeksgroep te klein,” zegt Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland en overigens zelf ook homo. Naar de reden is geen onderzoek gedaan, maar je zou kunnen beredeneren dat homo’s en lesbiennes al meer ‘vrijgevochten’ zijn en dus meer risico’s durven te nemen.

Lees ook:Veel jongeren vinden Gay Pride ‘genante vertoning’
Lees ook:Acceptatie homojongeren blijft achter op middelbare scholen
Lees ook:Gerard Joling tongt met TMF-presentatrice!!!
Lees ook:Poolse homojongeren blijven in de kast door schoolboek
Lees ook:Te weinig ontmoetingsmogelijkheden voor homo- en transgenderjongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>