Jongeren gauw weer terug bij pap en mam

Een eigen huis, vrijheid en af van het gezeur dat je je kamer op moet ruimen of je vieze kleren bij de was moet gooien. Jij kan het allemaal zelf wel of samen met je vriend(in). Dacht je. Steeds meer jongeren komen weer terug bij de ouders na een periode op zichzelf te hebben gewoond.

Eindelijk sta je er helemaal alleen voor. Mag je zelf je zaken regelen en is er niemand meer die alles wat je doet nauwlettend in de gaten houdt en waaraan je verantwoording af moet leggen. Maar dan gebeurt er iets onverwachts, je relatie gaat uit of je opleiding blijkt niet wat je ervan had verwacht.

Voor jongeren is dit reden genoeg om weer terug te gaan naar het ouderlijk huis. En dat gebeurt steeds vaker, zo wijzen de cijfers van het CBS uit. Vooral meiden hebben de neiging het huis van papa en mama weer op te zoeken. Van alle dames die begin 2000 het huis uit gingen kwam 20 procent vijf jaar later weer met koffers en reistassen aanzetten om hun oude kamer weer te betrekken.

Bij de meiden is een relatiebreuk (35 procent van de gevallen) de voornaamste reden om weer bij de ouders in te trekken. Jongeren van nu gaan niet eerst trouwen, maar beginnen met samenwonen. Minder definitief en wanneer de relatie toch de mist in gaat is het geregel minder problematisch. Een nieuwe woning wil wel eens op zich laten wachten, dus dan maar terug naar pap en mam.

Wat vind jij? Op jezelf blijven of terug naar huis?

Bron: NOS Headlines

Lees ook:Jongeren zitten krap bij kas
Lees ook:Jeugd slaapt te weinig
Lees ook:Jongeren sms’en erop los
Lees ook:Zonnebank enorm populair onder tienermeiden
Lees ook:Jongeren graag met pa en ma op vakantie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jongeren gauw weer terug bij pap en mam

  1. Walter

    Gewoon op jezelf blijven wonen. Wat een onzin, zeg. Die jongeren zijn in de loop der jaren toch wel wijs en zelfstandig genoeg geworden om te zorgen voor een eigen inkomen en tijdige inschrijving bij de woningcorporatie? Zou er dan wat mis gaan dan kun je online opnieuw reageren op woningen en zodoende weer snel aan onderdak komen. Moet niet een al te groot probleem zijn lijkt mij. De woningmarkt is weliswaar niet meer zo breed als het vroeger was, maar je kan altijd vooruit denken en vooruit plannen om mogelijke problemen voor te zijn. Nee, niet naar pappie en mammie maar gewoon zelf je zaakjes regelen. Is er iemand die het hier niet mee eens is?

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Jongeren graag met pa en ma op vakantie | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>