Zorgverzekering: Nederlanders stappen massaal over

zorgverzekeringvergelijken18jaar

Misschien ben je kort geleden achttien geworden en moet je daardoor voor het eerst zelf een zorgverzekering afsluiten. Of misschien ben je al een tijdje achttien, maar hebben je ouders nu pas besloten dat je zelf je zorgverzekering moet betalen. Plotseling sta je in de jungle van honderden verzekeringen: welke moet je in hemelsnaam kiezen?

 

Er bestaat een kans dat je je schouders ophaalt en denkt: ik blijf bij de zorgverzekering die mijn ouders kozen, want dan ben ik snel klaar. Geen gedoe, want Grand Theft Auto 5 ligt nog op je te wachten of je duikt veel liever met een vriendin te stad in om je geld te besteden aan alles behalve zorg. Maar is dit wel verstandig? Uit onderzoek is gebleken dat een op de negen mensen van plan is over te stappen. Voornaamste reden om over te stappen is om geld te besparen. Vanwege het negatieve economische klimaat van de afgelopen jaren, zijn veel Nederlanders geneigd te bezuinigen op hun zorgverzekering.

Feestdagen

Bij sommige Nederlanders kriebelde het vorig jaar al: overstappen. Voor je het weet is het echter december en dan zijn mensen druk bezig met Sinterklaas, de kerstdagen en oud en nieuw. Niet iedereen vindt dit erg, maar bij sommigen is een gevoel van spijt blijven hangen. Sommigen dachten wellicht: “Was ik toch maar overgestapt.” Deze consumenten willen naar verwachting dit jaar alsnog overstappen, ook al blijft er dan iets minder tijd over om zich in de discussies over Zwarte Piet en de Heiligman te mengen.

Zoals eerder gezegd, is een belangrijk motief geld. Verzekeraars kunnen uiteenlopende premies hanteren, waardoor je maandelijks meer kwijt kan zijn dan bij een andere verzekeraar. En precies om die reden is het verstandig om niet blindelings in de voetsporen van je ouders te treden: jij weet het beste wat jouw wensen zijn en daardoor kun je ook zelf het beste bepalen welke verzekering voor jou het voordeligste is.

Zorgverzekeringen vergelijken

Stel: je sport veel en je moet regelmatig naar de fysiotherapeut vanwege blessures. Je wilt immers zo fit mogelijk blijven zodat je je team niet in de steek laat of je kan blijven genieten van het goede gevoel dat sport je geeft. Zoek dan naar de voordeligste combinatie van een basisverzekering en een aanvullende verzekering die fysiotherapie dekt. Heb je niets nodig aan extra zorg? Sluit dan alleen een basisverzekering af. Misschien zie je door alle opties door de bomen het bos niet meer, maar om die reden zijn er handige vergelijkers gebouwd speciaal voor jongeren: zorgverzekeringen vergelijken 1
8 jaar
!

Geen reacties // Reageer