School weert televisie kijkende leerling!

Het reformatorische Hoornbeeck College in Amersfoort heeft terecht een 16-jarige leerling uit Veenendaal geweigerd. Dat oordeelde de voorzieningenrechter in Utrecht dinsdag in het kort geding dat door de ouders van de jongen was aangespannen.

De ouders accepteerden het niet dat de school de 16-jarige afwees op het feit dat zij over een televisie en open internetverbinding beschikten.

Zij vonden dat de school zich te veel zou bezighouden met hun privé-situatie. En ook zou de school leerlingen voortrekken, omdat ook andere leerlingen en zelfs leerkrachten een televisie en internet zouden hebben.

De rechter stelde de ouders hierin wel in het gelijk.

Maar de school gaf geen gehoor aan deze argumenten. Want zij hadden het jongere zusje van de jongen wel eens in een lange spijkerbroek zien lopen. En dit past niet in de visie van de school.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>