Veel leraren niet blij met ‘nieuwe leren’

Briefjes naar elkaar schrijven terwijl de leraar voorin de klas kruiswoordpuzzels maakt. Het zelfstandigheidsleren is vaker een gezellige boel dan echt effectief. Een groot deel van de leraren ziet dan ook niets in het 'nieuwe leren'. Uit een onderzoek van Trouw en EénVandaag blijkt dat zeventig procent van de ondervraagde leraren de voorkeur geeft aan het klassieke onderwijs, in plaats van als een soort coach voor de klas te staan. Zestig procent is het wel eens met enkele van de ideeën, bijvoorbeeld dat leerlingen wel iets leren van samenwerken in groepjes. Maar hoe zit het eigenlijk met de jongeren? Wat vinden jullie van het zelfstandige leersysteem?

Lees ook:Scholier (15) valt leraar aan
Lees ook:Leerlingen leren loos
Lees ook:Klassieke muziek als straf
Lees ook:Veel tieners Groot-Brittannië raken zwanger
Lees ook:Klassen op middelbare scholen te groot

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Veel leraren niet blij met ‘nieuwe leren’

 1. joan

  hoi,
  ik zit zelf op school en ik vind het zelfstandig leersysteem wel fijn tenimste als ik de dingen al snap en de dingen die ik niet begrijp wil ik wel uitleg maar dat geven ze ook als je erom vraagt. wat wel zo is is dat de punten die ik haal veel lager zijn geworden om de simpele reden dat het veel gezelliger is geworden en dan heb je geen zin om iets te doen, bij sommige lessen klooien we gewoon maar wat. dat leren komt dan later nog wel eens.

    /   Reply  / 
 2. Mary-tp

  new balance and plantar fistiitis princess live journal icon is bass in the ocean or the lake letip hackensack schoolsonline
  will a tasco bantam scope withstand the shock of a .444 letters of symphacy mazda 1.8 turbo motor weather underground asheville nc bachelor results-tv

    /   Reply  / 
 3. Henk de Vries

  Ik vind het wel chill, je kunt gewoon chillen in de klas, en dat maakt het veel leuker.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>