Man verliest baan door weblog vriendin

Misschien is het een idee om persoonlijke verhalen niet te publiceren op het internet. Jonas Pihlström, een Zweed met een bloggende vriendin, was net afgestudeerd toen hij solliciteerde voor een eerste echte goede baan. Het koppel had net een nieuw huisje in Göteborg toen de Zweed driehonderd kilometer verderop de sollicitatie had.

Zijn vriendin was daar niet zo blij mee en schreef duidelijk op haar weblog dat ze niet wilde dat hij de baan kreeg omdat ze geen zin had om te verhuizen.

Het is inmiddels algemeen bekend dat werkgevers speuren op het internet naar informatie over (misschien) toekomstige werknemers. Dus kwam het bedrijf op haar weblog terecht en kreeg de Zweed de baan niet. Het bedrijf liet hem weten op de weblog te zijn geweest.

Het is onbekend of ze erg ruzie hebben gehad maar het is in ieder geval weer goed met de relatie want ze zijn alsnog verhuisd. De Zweed kreeg een baan honderd kilometer verderop waardoor ze genoodzaakt waren alsnog te verhuizen. 

Lees ook:Werkzoekenden reizen verder voor baan
Lees ook:Miss Nevada heeft spijt na pikante foto’s
Lees ook:Sidney ligt toch in Australië? Of niet?
Lees ook:Jongen steekt vriendin neer
Lees ook:Baby mag blijven

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Man verliest baan door weblog vriendin

 1. AsGard

  Ok dat je best niet alles van jezelf zomaar tentoon gooit op dit chaotisch medium (internet). Toch is er nog een andere negatieve tendens merkbaar; het geloof dat sommige mensen in dat medium hebben en het verkeerde belang dat er wordt gehecht aan de info die men daar vind.
  Zeker als managers of dus werkgevers dit doen. Een persoson zijn geheel van capaciteiten en manieren van omgang op het werk kun je enkel beoordelen door die persoon zelf te analyseren en niet via het internet waar wegens de zeker anonimiteit remmen losser zijn. En zolang de visies van mensen niet rechtstreeks ingaan tegen de bedrijfsfilosofie zelf of invloed hebben op het gepresteerde werk is er toch geen probleem?

  Wat deze zaak zelf betreft; in eerste instantie verhuist niemand graag voor zijn baan zeker neit als dat heel ver is van famillie/vrienden. maar uiteindelijk wordt dit toch steeds overlegd en is de garantie 50/50 bij elke persoon dat hij alsnog de job volgt.

    /   Reply  / 
 2. Herman

  Om verwarring te voorkomen: ik was die man niet :)

    /   Reply  / 
 3. Mark

  Das balen…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>