Scholen gooien deuren toch open

Grote groepen mensen bij elkaar en de heersende Mexicaanse griep is geen goede combinatie. Velen komen na hun vakantie ziek thuis. Jongeren blijken erg vatbaar voor de Mexicaanse griep. Daarom werd om verdere verspreiding tegen te gaan door het ministerie van Onderwijs en Volksgezondheid met het idee gespeeld de schoolvakantie uit te stellen. Helaas, voor de jongeren die hoopten op nog een paar weekjes relaxen, de scholen gaan gewoon door.

Op de korte termijn is het ministerie niet van plan de deuren van de scholen gesloten te laten. Dit omdat de situatie nog niet ernstig genoeg is. De griep is vaak mild en duurt net zo lang als een gewone griep, ongeveer een week en veel zieken genezen zonder medicijnen. Of scholen later plotseling sluiten door verergering van de situatie is nog niet duidelijk.

Lees ook:Cohen wil coffeeshops bij scholen gewoon open
Lees ook:Veel jongeren ziek terug van vakantie
Lees ook:Vaccin tegen Mexicaanse griep voor jongeren?
Lees ook:Dreiging schietpartij: alle scholen in Leiden dicht
Lees ook:Schietgrage Hazerwoudse voor de rechter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>