Volle bak op universiteiten Nederland

Volle gangen en stoelen tekort op de universiteiten in het nieuwe schooljaar. Maar liefst 56.000 studenten hebben zich aangemeld voor een opleiding op universitair niveau. De Vereniging van Universiteiten vreest dat de grote toestroom van studenten zal zorgen voor veel economische en organisatorische problemen.

Niet zomaar hebben dit jaar zoveel jongeren gekozen voor een studentenleven. Door de economische crisis is het zicht op een baan nihil. Doorstuderen lijkt een logische optie om de kans op de arbeidsmarkt over een paar jaar te vergroten. Kennis op doen in de schoolbanken en tegelijkertijd betere tijden afwachten lijkt de trend. Niet alleen universiteiten hebben meer aanmeldingen. Ook de hbo-scholen krijgen het drukker.

Lees ook:Weer meer studenten naar universiteit
Lees ook:Vechten voor een studieplek
Lees ook:Studenten maken zich zorgen om baan
Lees ook:Situatie op banenmarkt speelt geen rol bij studiekeuze
Lees ook:Jong, werkloos en amper kans op een baan

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Volle bak op universiteiten Nederland

  1. Pingback: Weer meer studenten naar universiteit | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>