Denken over leven in een graf

Nadenken over hoe je leven eruit ziet en wat je graag anders wilde moest je voortaan overal en nergens doen. Op de fiets, op de wc of onder de douche zijn van die plekken waar je vaak goed kunt nadenken. Om je leven te overdenken heeft studentenpastor John Hacking uit Nijmegen iets anders bedacht. Hij is druk bezig met het graven van een studentengraf.

Onder het motto: “Bedenk dat je sterfelijk bent, dus maak wat van je leven” is Hacking al een tijdje in de grond aan het graven. Niet om jongeren er in te begraven maar om ze de kans te geven na te denken over hun leven, in of om het graf. Hacking ziet het als een kunstproject. Een soort actief schilderij waar je niet alleen naar kunt kijken maar die je ook kunt gebruiken.

Sterfelijkheid is vaak een lastig onderwerp, ook voor jongeren. Ondanks dat de dood nog niet zo heel erg aanwezig op de loer ligt, kan ook een jong persoon worden geconfronteerd met de dood. Ongevallen en ziektes kunnen namelijk iedereen overkomen. Hacking hoopt dat mensen in het graf gaan liggen en wellicht tot de conclusie komen dat ze hun leven heel anders aan gaan pakken. Of studenten dat daadwerkelijk gaan doen blijft de vraag. Vaak is het toch iets te confronterend.

Bron: Telegraaf

Wat zou jij doen met een nadenkgraf?

Lees ook:‘Pimp my grave’ nogal mislukt
Lees ook:Cremeren of begraven?
Lees ook:Regel je begrafenis en ga tot die tijd schepmeppen
Lees ook:Volgend jaar…
Lees ook:Als je huis geen thuis meer is

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>