Ziekenhuis prima studentenflat

Door het gebrek aan banen stormen studenten af op de opleidingen van universiteiten en hogescholen. Inmiddels zijn de eerste lessen begonnen. De studentensteden zitten vol. Niet alleen willen de jongeren een vak leren, vaak willen zij het studentenleven volop meemaken. Zwolle is zo’n stad die overvallen werd door een grote toestroom van nieuwe studenten. Zij zoeken woonplek, die er niet is.

Een OV-kaart is handig en een half uurtje treinen is vaak nog te doen. Toch zijn er veel studenten die hun hele leefpatroon op de kop willen gooien en zich in een nieuwe stad vestigen. Helaas is er geen ruimte voor iedereen. Kamers zijn schaars, zeker nu het aantal studenten dit jaar enorm is gestegen.

De VVD in Zwolle heeft een plan bedacht om de groep binnenstromende jongeren die zich in de stad willen vestigen op te vangen. Het oude Weezenlanden ziekenhuis dat binnenkort leeg komt te staan vormt een prima woongelegenheid. Aangezien veel jongeren dicht bij het centrum willen wonen is het oude ziekenhuis een goede optie voor studentenstad.

Heb jij al woonruimte kunnen vinden? Hoe lang duurde dat?

Lees ook:Oud en Nieuw in Zwolle-Zuid
Lees ook:Jongere wil niet ver van huis studeren
Lees ook:Neergeschoten jongen (17) Zwolle nog kritiek‎
Lees ook:Honderd studenten in een condoom
Lees ook:Studenten moeten wel lenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>