Kopen zonder te kijken, de rekening komt later

In Amerika heeft bijna iedereen er een op zak, hier is het een opkomend fenomeen, de creditcard. Kopen, kopen, kopen en later pas betalen. Steeds vaker begint deze trend ook in ons kleine landje door te dringen. Van alle Nederlanders heeft 40 procent inmiddels een creditcard op zak. Jongeren van 18 tot 24 jaar zien er ook wel wat in, 20 procent van deze groep heeft het kaartje in de portemonnee.

Creditcards winnen dus aardig aan populariteit. Steeds meer winkels en organisaties geven creditcards uit. Hier wordt met name de ANWB genoemd. Lang niet iedere bezitter is daar fan van, 16 procent heeft een kaart ontvangen van een organisatie. De bekendste creditcard-haalplek is toch de bank (60 procent).

Een creditcard geeft de bezitters een veilig en rijk gevoel. Bij mensen zonder kaart, die anderen zien betalen met een een creditcard roept het heel andere gevoelens op. Zij associëren de kaarthouders met schulden of extreme koopzucht. Een tikkie jaloezie misschien?

Lees ook:Jongen doet zich voor als prins
Lees ook:Speciale creditcard voor jongeren: 3V
Lees ook:Angsten bij vakantie naar het buitenland…
Lees ook:Gemakkelijk en veilig betalen met Wallie
Lees ook:Schulden aflossen via Hyves

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kopen zonder te kijken, de rekening komt later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>