Strakke buikjes, slanke benen en het photoshop-keurmerk

Je hoeft maar een willekeurige glossy door te bladeren en je ziet ze al: de perfecte modellen. Dames met superstrakke buikjes, slanke benen en op hún gezicht is geen pukkel te ontdekken. Veel tieners vergelijken zichzelf met de mooie meisjes in de bladen. Niet zelden komen zijzelf bij zo’n keuring als minste uit de bus. Ondanks dat het overgrote deel van de tieners wel weet dat de foto’s vaak digitaal worden bewerkt blijft de onzekerheid knagen.

De foto’s die vaak zo zijn bewerkt waardoor het model nog slanker en knapper is doet veel meisjes twijfelen aan zichzelf. Top-X van EenVandaag onderzocht het denkbeeld van 900 jongeren over zichzelf in vergelijking met modellen. Hieruit bleek dat bijna de helft van de ondervraagde meisjes zichzelf te dik vindt, zeker na het zien van de slanke meiden in tijdschriften.

Ook in Frankrijk is het manipuleren van foto’s in bladen een veelbesproken onderwerp. Parlementsleden willen dat de uitgevers een vermelding plaatsen bij de foto’s die gephotoshopt zijn. Zo weten jongeren dat de foto die zij zien niet de werkelijkheid weergeeft. Het CDA in Nederland ziet wel wat in dit plan. Ook de jongeren zelf lijkt het een goed idee. 70 procent van de meisjes denkt dat de vermelding hen zekerder zal maken over hun eigen lichaam.

Lees ook:Nederlandse meisjes willen ook anorexiawet
Lees ook:Jongeren verwonden zichzelf
Lees ook:Romantische tieners verwachten weinig van Valentijnsdag
Lees ook:Dikke tieners niet per definitie ongelukkiger
Lees ook:Jongeren minder aan het werk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>