Studiefinanciering flink op de schop

Zeg maar dag met je handje tegen de vertrouwde studiefinanciering. Minister Wouter Bos van financiën lijkt het een goede optie de basisbeurs af te schaffen. Studenten krijgen het geld voor de studie dan niet meer in de vorm van een prestatiebeurs, maar moeten het volledig lenen. Al voor Prinsjesdag werd duidelijk dat Bos flink wilde snoeien in de studiefinanciering. Een plan dat fikse woede creëerde bij de studentenvakbond.

De maatregel is een idee van de VVD en staat in het teken van de bezuiniging om de overheidskosten terug te dringen en de financiën weer op orde te krijgen. Bos is van mening dat de studenten er amper last van zullen hebben. Ook zou het geen blokkade moeten vormen om te gaan studeren.

Lees ook:Studenten woest over bezuiniging op studiefinanciering
Lees ook:Willen we meer studiefinanciering?
Lees ook:Ontdek alles over de bijverdiengrens en studiefinanciering
Lees ook:Jongeren komen op voor studiefinanciering
Lees ook:Frauderende studenten opgepast

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Studiefinanciering flink op de schop

  1. Monique van den Boom

    Waar zijn we mee bezig in Nederland.Dit moet gewoon niet kunnen!!Stel dat je basisbeurs 4 jaar leent dan moet je daarna eerst 3 jaar gaan werken ofzo om je schuld(lening) weg te werken.wanneer kan je dan of jezelf wonen?nooit meer??dit vindt ik zo’n belachelijke invoer als dit door zou gaan.studeren wordt voor de elite,en niet meer voor de gewone mens als dit zo doorgaat.Ik ben het hier zo niet mee eens!!!

      /   Reply  / 
  2. Jelmer

    Hij heeft duidelijk geen opleiding gehad, en kijkt ook niet om zich heen. Wat een idioot, heel naief

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>