Allemaal dezelfde taal

Yes, vakantie! Daar ga je dan. Naar Frankrijk, Spanje, Italië of een ander land waarvan je de taal niet spreekt. Maakt niet uit, als het maar leuk is. En dat is het ook. Totdat je op een gegeven moment in een situatie belandt met alleen maar  onverstaanbare mensen om je heen en je denkt: shit. Kon ik ze nu maar verstaan. Of zij mij. Want Engels ken je niet altijd allebei…

In andere landen loop je automatisch tegen een aantal muren op. Je kent de weg niet, je kent de beste plekjes niet en niet onbelangrijk: je kent de taal niet. Althans. Niet altijd en vaak niet goed genoeg. Om taalproblemen te verminderen bestaat het Esperanto. Een taal die losstaat van land of politiek. Neutraal dus, waardoor de sprekers op gelijke voet staan met elkaar. Want niemand heeft het voordeel dat zij met hun moedertaal wel hebben.

Momenteel staat de taal in de top 100 van wereldwijde talen. Niet zo vreemd aangezien het de meeste gemakkelijke taal is om te leren dankzij de regelmatige werkwoordsvormen, het ontbreken van lastige naamvallen en de logische opbouw. De stijging in het aantal sprekers is waarschijnlijk te danken aan het internet. Cursussen zijn online te vinden en informatie is er genoeg. Met een kwartier per dag ben jij in een half jaar een wereldwijde taal rijker! Doe je mee? Kijk op www.esperanto-jongeren.nl!

Update

Nog niet helemaal overtuigd? Check dan het filmpje van Blikvoer over Esperanto.

Lees ook:Nokia introduceert Lumia 1320
Lees ook:Tentamen in sms-taal
Lees ook:Sexmuseum populair
Lees ook:Extra naar school in de zomer
Lees ook:Yes-r nieuw gezicht van Taalkr8!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Allemaal dezelfde taal

  1. Vero Legata

    Leuk idee zeg, ik heb zelf ook Esperanto geleerd en inmiddels al veel jongeren van over de hele wereld kennen op internationale congressen. Voor meer informatie over Esperanto kijk eens op http://www.esperanto-jongeren.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>