Den Bosch wint met project Doelbewust Hein Roethofprijs

Het beste idee tegen criminaliteit bevindt zich in Den Bosch. Het project Doelbewust uit deze gemeente won dit jaar de Hein Roethofprijs. Het project is niet nieuw. Al een paar jaar doen jongeren tussen de 10 en 16 jaar mee met als doel het gedrag te verbeteren. De deelnemers krijgen een profcontract, vergelijkbaar met die van echte profvoetballers. In dat contract tekenen zij voor goed gedrag op het voetbalveld, op straat, thuis en op school. De Boschveld Boys waren de eerste groep lastige pubers die het contract tekenden. In de loop der tijd bleek dat dankzij het project de resultaten op school verbeterden en de overlast in de buurt was gedaald.

De Hein Roethofprijs bestaat uit een beeldje en 20.000 euro voor het project.

Lees ook:Hein wint danswedstrijd op het ijs
Lees ook:Jongeren met gedragsproblemen hebben baat bij jobcoach
Lees ook:Bende Gaslaan-boys opgerold
Lees ook:Duizenden verdwenen jongeren in Amsterdam
Lees ook:Britney laat fotograaf beschieten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>