Feest in Gallië! Asterix ziet Abraham

In het dorp van de Galliërs is het feest. De kleine, oersterke snorremans is jarig! Ik heb het natuurlijk over Asterix, die vandaag zijn 50e verjaardag viert.

De strips over Asterix en Obelix ken je vast wel. De kleine maar slimme (en sterke!) Asterix die bevriend is met zijn grote, ronde vriend Obelix. Samen gaan ze keer op keer de strijd aan met de Romeinen. Onder het bevel van Caesar vallen die verdraaide Romeinen met hun ‘borstelhelmen’ het Galische dorp telkens lastig. De twee vrienden en de hond Idefix trekken er telkens weer op uit om het dorp te redden.

Op 29 oktober 1959 werd Asterix te Parijs in het leven geroepen. Zijn geestelijke ouders zijn twee mannen. Namelijk de auteur René Goscinny en de tekenaar Albert Uderzo. Toen in 1977 Goscinny overleed hield Uderzo de strip in leven. Ondanks de dood van de auteur pronkt zijn naam nog steeds op de kaften van de strips.

In Parijs gaat de verjaardag niet stilletjes voorbij. Ter ere van de Galliers zijn er allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er een groot festival en zijn er verschillende tentoonstellingen. Ook verscheen vandaag in vijftien landen tegelijk de jubileumstrip “Het Guldenboek”.

Lees ook:De avonturen van Kapitein Onderbroek
Lees ook:Duits dorpje opgeschrikt door gruwelmoord tieners
Lees ook:Beek slaat dit jaar carnaval deels over door ongeluk
Lees ook:Schuldgevoelens, twijfel en wanhoop
Lees ook:Dader moord Jesse Dingemans bekend bij de politie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>