Ongezonde jeugd vaker met zichzelf in de knoop

Ontbijt overslaan, roken, weinig bewegen, doordeweeks alcohol drinken en weinig groente eten. Niet de meest gezonde levensstijl. Niet alleen hebben jongeren die dit patroon vasthouden vaak overgewicht, ook zitten zij geestelijk vaker in de knel.

Jongeren die gezond leven en jongeren met een ongezonde levensstijl, twee werelden van verschil. Dat toont onderzoek van GGD Gelre-IJssel aan onder ruim 14.000 scholieren uit de regio.

De groep ongezonde jongeren heeft wel zes keer zo vaak last van ernstige depressies. Ook zijn zij vaker het slachtoffer van pesterijen of pesten zij zelf. Vrijetijdsbesteding lijkt ook een lastig punt. Waar gezonde kids zich over het algemeen goed weten te vermaken zo saai blijkt het leven voor de ongezonde jeugd. Zij vervelen zich snel en hangen vaker rond in een gokhal, buurthuis of op straat.

Lees ook:Helft jongeren wil voor gezond gaan
Lees ook:Leraren doen te weinig aan pesten, ook bij Tim Ribberink
Lees ook:Fast-food onweerstaanbaar voor jongeren
Lees ook:Weinig slapen, niet gelukkig
Lees ook:Jeugdclub gezond voor jongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>