Feest allereerste MBO-Keuzegids valt in duigen

De bijeengezochte vlaggen en ballonnen die vandaag de feestelijkheid van het verschijnen van de allereerste MBO-Keuzegids zouden moeten versterken, konden weer terug in de kast. Ook staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs mocht thuisblijven. De heugelijke bijeenkomst op de school die het beste uit de bus kwam volgens de gids (SintLucas in Boxtel) ging niet door.

De school heeft na reactie van de MBO Raad zelf besloten de feestelijke bijeenkomst af te lassen. De MBO Raad reageerde namelijk teleurgesteld op de keuzegids. Hij zou onvolledig zijn en vol staan met fouten. Onder andere de manier waarop de waardering van diverse scholen werd getoetst bleek niet altijd te deugen.

Scholieren die van plan zijn over te stappen naar een MBO-opleiding gebruiken de gids om een goede keuze te maken uit alle scholen. De gids biedt informatie over de opleidingen en laat al studerende scholieren aan het woord.

De uitgever van de MBO-Keuzegids blijkt niet zo erg met de commotie te zitten. Volgens hem was bij de lancering van de HBO-Keuzegids destijds ook trammelant. Hij verwacht dat de ophef rond deze gids dan ook snel zal verdwijnen.

Bron: NOS Headlines

Lees ook:Hogeschool Ede beste HBO-school van Nederland
Lees ook:Verplicht een leerlingenraad?
Lees ook:Viva la Wifi meldt misstanden rondom internet op school
Lees ook:Leerlingen in Emmen sneeuwvrij
Lees ook:SLAM!SCHOOLAWARDS: leukste middelbare school gezocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>