Jeugd maakt graag uren voor luxeproducten

Werken omdat het leuk is, doen de meeste jongeren niet. Het gaat hen puur om de centen die ze ermee verdienen. Daarmee kunnen weer luxeproducten gekocht worden, zoals de nieuwste telefoon, die vette spijkerbroek of een spelcomputer.

Onderzoek van Bijbanen Monitor van Bijbanen.nl toonde aan dat jongeren ook steeds meer willen werken. Jongeren tussen de 13 en 26 jaar willen gemiddeld 26,7 uur per week werken. Niet omdat het zo leuk is, maar puur voor het geld. Dat terwijl het merendeel van deze groep nog op school zit.

De jeugd wil dus veel uren maken. Niet altijd lukt dat. Bijbaantjes kosten in 2008 gemiddeld 11,3 uur per week. In 2009 komt daar nog ruim een uur bij, dat zit al op 12,6 uur.

Directeur Rogier van Hamburg van bijbanen.nl weet wel een reden te bedenken waardoor er veel tijd overblijft om te werken. Het heeft volgens hem voor een groot deel te maken met het onderwijs van tegenwoordig. Voor sommige hbo-studies wordt zes uur opkomstplicht verwacht, de rest van de tijd is facultatief en besteden veel jongeren dus liever om een zakcentje bij te verdienen.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Veel jongeren doen vakantiewerk om rond te komen
Lees ook:Jongeren gedupeerd door slechte arbeidsmarkt
Lees ook:‘Kom niet in de shit, doe het wit!’
Lees ook:Jeugd kent rechten en plichten bij vakantiewerk niet
Lees ook:Jongeren voelen zich eenzaam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jeugd maakt graag uren voor luxeproducten

  1. Sharon

    Klopt, als ik tijd heb werk ik ook liever. Kan ik weer wat leuks voor kopen. Word ik erg blij van!

    xoxo

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>