Gratis rijbewijs voor leerzame jongeren

Jongeren van 17 en 18 jaar uit Heerhugowaard krijgen de kans wat kosten uit te sparen door de Alcohol Verkeer Cursus van Brijder Verslavingszorg te volgen. Hebben ze deze cursus van 2.5 uur afgerond, dan levert ze dat een gratis rijbewijs op ter waarde van 44,78 euro.

De cursus geeft informatie over de gevolgen van alcohol in het verkeer en welke risico’s jongeren lopen wanneer ze de regels aan hun laars lappen. Nog steeds gebeuren er veel verkeersongelukken waarbij alcohol in het spel is. De cursus is een van de manieren waarop de gemeente probeert het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen.

Het project is een samenwerkingsverband van de gemeente, rijschoolhouders, de GGD Hollands Noorden en Brijder Verslavingszorg. Dit jaar zijn er vijftien cursussen gepland voor de jongeren uit Heerhugowaard. Via de rijschool worden ze op de hoogte gebracht van de mogelijkheid. De cursus is nog op proef. Mocht het een succes zijn, dan wordt het verder doorgezet.

Bron: Verkeerspro.nl

Lees ook:Voor 25 euro benzine na cursus alcoholgebruik
Lees ook:Tilburg University Summer School viert Lustrum
Lees ook:Politie betrapt drinkende jongeren bij extra controle
Lees ook:Nuchter op stap voor leuke prijzen
Lees ook:Spaanse jongeren leren masturberen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>