Studenten krijgen extra tijd om ov-chipkaart te activeren

Foto: Privébezit

Weer nieuws over de ov-chipkaart. Het zal niemand ontgaan zijn dat ons nieuwe reisbewijs zich niet soepel laat invoeren. De vele klachten en problemen zette minister Plasterk van Onderwijs ertoe de uiterste datum van activering nog even wat vooruit te schuiven.

Studenten hadden uiterlijk tot 1 februari de tijd om hun ov-chipkaart te activeren. Maandag bleek dat nog niet eens de helft van de studenten erin geslaagd was de kaart succesvol op te laden.

Studenten mogen niet de dupe worden van de technische problemen waarmee de vervoerbedrijven te maken hebben, aldus Plasterk. Vandaar dat studenten nog gewoon op hun oude ov-kaart mogen reizen. Tot wanneer precies is nog niet bekend.

Bron: NOS Headlines

Lees ook:Uiterste deadline ov-chipkaart: 16 maart
Lees ook:Veel klachten over ov-chipkaart
Lees ook:Prijs moet student overhalen ov-chipkaart snel op te laden
Lees ook:Activering ov-chipkaart voor studenten uitgesteld
Lees ook:Nog één dagje reizen met strippenkaart

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Studenten krijgen extra tijd om ov-chipkaart te activeren

  1. Mandy

    29 januari, over 2 dagen wordt het reizen met die nieuwe kaart verplicht en ik heb hem nog steeds niet binnen. Na anderhalf jaar foto’s inleveren en uit voorzorg in november begonnen met navragen, krijg ik 21 januari een mailtje binnen ‘dat mijn OV-chipkaart in productie wordt genomen’. Bedankt, lekker op tijd, hoe zit dat met die 75 euro reiskosten per week? Denk maar niet dat ik opdraai voor de fouten van die bedrijven en dat zelf ga betalen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>