Prik tegen baarmoederhalskanker: take two

De spuitjes zijn weer uit de kast gehaald want sinds gisteren vindt in heel Nederland de tweede prikronde tegen baarmoederhalskanker plaats. Meisjes die vorig jaar twaalf zijn geworden wordt aangeraden de prik te halen. Zij hebben inmiddels een uitnodiging gehad.

Het is de tweede keer dat de prik wordt uitgedeeld. Vorig jaar viel de inentingsronde aardig in het water door de Mexicaanse griepepidemie die destijds voorrang kreeg. Ook bleek het aantal meisjes die de prik wel wilden halen erg laag. Ongeveer de helft van alle meiden die uitgenodigd waren kwamen daadwerkelijk opdagen.

De hele inenting is compleet na drie prikken in de arm. Daarna zijn de jonge meiden voor 70 procent van de vormen van baarmoederhalskanker beschermd.

Vorig jaar doken er allemaal afschrikkende verhalen op over de bijwerkingen van de prik. Hierdoor lieten veel meiden de prik liggen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zegt zeker te zijn van de veiligheid van de vaccins.

Bron: Trouw

Lees ook:Weer weinig meisjes ingeënt tegen baarmoederhalskanker
Lees ook:Inenting, ja of nee?
Lees ook:Bijna helft tienermeiden nog maagd
Lees ook:Tieners randen meisjes aan in de Efteling
Lees ook:Meiden veel eerder in puberteit

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Prik tegen baarmoederhalskanker: take two

  1. Pingback: Weer weinig meisjes ingeënt tegen baarmoederhalskanker | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>