Online blokken voor examens

Geen gedoe meer met losse oefenexamens en examenbundels. Voor alle havo- en vwo-leerlingen die 17 mei examen moeten doen is een online proefexamenbank beschikbaar. Een groot deel van de belangrijke toetsen is gratis te oefenen op Studyflow.nl.

Het is een initiatief van drie studenten van de New Business School in Amsterdam. Leerlingen voor leerlingen dus. Papieren examenbundels en onhandige PDF-bestanden zijn achterhaald. Scholieren die binnenkort examen moeten doen kunnen zich gratis aanmelden op de site en vinden daar digitaal proefexamens van voorgaande jaren.

De toetsen zijn opgedeeld in verschillende elementen waardoor leerlingen na het maken van de toets precies kunnen zien aan welke onderdelen ze nog moeten werken en wat ze al redelijk beheersen. Momenteel is ongeveer 80 procent van de vakken voor het vwo en de havo beschikbaar. Voor vmbo-leerlingen is er helaas nog niets beschikbaar, die moeten zich dit jaar nog redden met de andere hulpmiddelen.

Goed plan toch? Ga jij er gebruik van maken?

Bron: NU.nl

Lees ook:Examen opnieuw door stroomstoring
Lees ook:Leerlingen kraken site van CITO
Lees ook:Leerlingen krijgen fout examen
Lees ook:Alle leerlingen Ibn Ghaldounschool moeten examen overdoen
Lees ook:Leerlingen aan infuus gelegd voor examen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>