Hoe lang blijf jij nog zitten?

We hoeven je niet te vertellen dat het economisch pittige tijden zijn. De crisis: wie heeft er niet over gehoord?! En dat geldt dus ook voor de jongeren in Nederland.

Even wat feiten op een rij:

  • Nederland telt op dit moment  ruim 121.000 werkloze jongeren onder de 27 jaar.
  • Waarvan ruim de helft niet naar school gaat (meer dan 60.000).
  • Zes op de tien werkloze jongeren zit al meer dan een half jaar zonder baan.
  • Een kwart van de jongeren heeft geen leerwerkaanbod gekregen in het kader van de Wet Investeringen Jongeren (wet WIJ). Juist deze wet zou ervoor moeten zorgen dat jongeren tot 27 jaar of een opleiding volgen of werken.
  • Driekwart van de jongeren heeft nog nooit gehoord van de Wet WIJ.

Deze pijnlijke cijfers zijn het resultaat van een onderzoek uitgevoerd voor FNV Jong onder ruim 4000 jongeren.  Het is duidelijk de wet WIJ is mislukt.

In de praktijk heeft een derde van de werkloze Nederlandse jongeren geen enkele bron van inkomsten, ze teren op hun spaargeld of leven van een Wajong-uitkering. Vrij uitzichtloos dus.

Om hier iets aan te doen lanceert FNV Jong vandaag haar campagne: ‘’Hoe lang moet ik nog zitten? Bestrijd jeugdwerkloosheid NU’’.  Met deze campagne vraagt de FNV aandacht voor de werkloze jongeren. Zo plaatst de FNV levensgrote etalagepoppen op verkiezingsborden in Den Haag en Amsterdam.

Ook fietst FNV Jong met werkloze jongeren met moving fietsbillboards door steden en delen flyers uit aan jongeren: Stem jongerenproof!

Meer weten over deze campagne? Kijk dan eens op www.hoelangmoetiknogzitten.nl

Lees ook:‘Kom niet in de shit, doe het wit!’
Lees ook:Hè? Wat?!
Lees ook:Voor jongeren ‘Gewoon Meer Loon!’
Lees ook:SLAM!FM populairste radiozender onder jongeren
Lees ook:Stage voor illegale jongeren?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>