Online plekje voor transgenderjongeren

Foto: Privébezit

Gevangen in het verkeerde lichaam. Lastig voor te stellen misschien maar toch is dat wat transgenderjongeren ervaren. Je voelt je een meisje, maar daaronder bungelt iets wat verdacht veel op een piemel lijkt, of andersom natuurlijk. Voor jongeren die zichzelf beter willen leren kennen en hun twijfels over hun genderidentiteit op tafel willen leggen is er nu een online plek: t-jong.be.

De site is een onderdeel van Wel Jong Niet Hetero en is opgericht om twijfelende jongeren te helpen. De website biedt informatie en leuke tips voor jongeren. Ook is er een forum waar jongeren elkaar kunnen helpen met vragen of problemen waar ze tegenaan lopen.

Dat forum is niet voor iedereen toegankelijk. Het is de bedoeling dat bezoekers van de site een close groep worden. Een profiel aanmaken en daarmee toegang tot het forum kan dan ook alleen met een goede motivatie. Niet alleen online zullen de jongeren met elkaar in contact komen, ook komen er leuke uitjes voor de jongeren vanuit de organisatie van de website.

Bron: Expreszo

Lees ook:Kindertelefoon lanceert online interactief forum
Lees ook:Lucht online je hart, het helpt!
Lees ook:10% anorexia nervosa patiënten is een jongen
Lees ook:Proud2Bme een succes
Lees ook:Mind Your Own Life

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>