Weer meer studenten naar universiteit

Dit jaar krijgen de universiteiten er weer een hoop nieuw volk bij. Het aantal studenten is sinds vorig jaar licht gestegen. Naar verwachting beginnen zo’n 42.500 eerstejaars dit jaar aan een universitaire studie, zo blijkt uit voorlopige cijfers van de Vereniging van Universiteiten VSNU. Dat zijn er ongeveer vijfhonderd meer dan het jaar ervoor.

Bij hbo-scholen is er geen stijging merkbaar, het aantal nieuwe studenten is daar gedaald. Dit jaar zullen er zo’n 110 duizend leerlingen voor het eerst hun stappen zetten in een hbo-school, dat is een daling van 1,6 procent.

Vorig jaar waren er veel extra aanmeldingen, toen werd nog gevreesd dat de universiteiten de grote stroom nieuwe studenten niet aan zouden kunnen. Ook op hbo-scholen ging het aantal studenten destijds flink omhoog. De reden daarvan lag waarschijnlijk bij de economische crisis die toen net goed en wel tot ons land was doorgedrongen. Een plek op de arbeidsmarkt zagen scholieren toen niet zo zitten, dus de schoolbanken maar in.

Het aantal aanmeldingen kan overigens nog veranderen. De studenten kunnen hun keuze namelijk nog wijzigen. In oktober zullen we weten hoeveel studenten daadwerkelijk de universiteit zullen betreden.

Bron: NU.nl

Lees ook:Volle bak op universiteiten Nederland
Lees ook:Vechten voor een studieplek
Lees ook:Teveel nerds in Engeland: universiteiten zitten propvol
Lees ook:Engelse studenten hebben het zwaar
Lees ook:Aantal slimmerds in Nederland groeit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>